В Деня на народните будители министърът на отбраната Красимир Каракачанов

...
В Деня на народните будители министърът на отбраната Красимир Каракачанов
Коментари Харесай

Каракачанов награди съвременни будители за принос към Министерството на отбраната

В Деня на националните будители министърът на защитата Красимир Каракачанов награди учени и общественици за значителния им принос към подчиненото му ведомство.

Той връчи плакет на Министерството на защитата на акад. Георги Марков, Татяна Лолова, Венелина Гочева, проф. доктор Никола Владов, арх. Христо Генчев, доцент Христо Смоленов, проф. Крум Дамянов, проф. Божидар Димитров, Росен Петров и Орлин Горанов.

 Татяна Лолова
© Велко Ангелов

Татяна Лолова

Каракачанов поздрави наградените, като им пожела да не престават, всеки във своята активност, да спомагат за пробуждането на българския народ, оповестява пресцентъра на Министерството на защитата.

" Съвременните будители способстват за това българинът да има повече национално самочувствие, да има повече национално достолепие и да има повече горделивост в него ", съобщи Каракачанов.

 Росен Петров
© Велко Ангелов

Росен Петров

Министърът уточни, че до момента в който след Освобождението е съществувала традиция да се почитат хората, запалили българското Възраждане, в най-новата история за 45 години този празник бе пропуснат и забраняван. " Днес той е към този момент възобновен и в този момент почитаме тези хора, тези персони, които със своите каузи, със своето творчество, със своето перо, със своите дейности способстват за събуждането на българския дух ", сподели той.

" Време е всички да разберем, че нация без самочувствие, нация без достолепие няма по какъв начин да успее ", добави Каракачанов.
 Венелина Гочева
© Велко Ангелов

Венелина Гочева
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР