В Деня на народните будители ГЕРБ потвърди образованието като свой

...
В Деня на народните будители ГЕРБ потвърди образованието като свой
Коментари Харесай

В Деня на народните будители ГЕРБ потвърди образованието като свой управленски приоритет

В Деня на националните будители ГЕРБ удостовери образованието като собствен управнически приоритет, в това време депутатите оповестиха, че са подготвени на още промени, тъй като са чули учителите, синдикатите, неправителствените организации. ГЕРБ всеки ден работи за политики, които подсигуряват икономическа непоклатимост на страната и персонална реализация на всеки човек, прочете в декларация от името на групата Милена Дамянова, ръководител на просветителната комисия.

Тя напомни, че в проектобюджета за идната година има над половин милиард лв. повече за обучение и просвета, които са за съответни действия, заложени в закона за предучилищното и учебно обучение, за висшето обучение.
Не става дума за пожелания за бъдещето, а за съответни стъпки всяко дете да посещава детска градина и учебно заведение, с цел да има просветеност, всяко учебно заведение или детска градина да има средствата да задържи учителите, всеки преподавател да гради своята кариера, уточни Дамянова като напомни също, че страната ще покрива транспортните разноски на преподавателите, с цел да останат децата да учат там, където живеят.

Председателят на просветителната комисия добави, че 16 пъти повече са средствата за развиване на професионалното обучение през 2018 година, че всяко висше учебно заведение ще получи повече пари за браншове, в които качеството е водещо. Всеки млад преподавател или академик ще има спомагателна поддръжка, с цел да се развива професионално, уточни Дамянова.

Тя напомни, че следващата година за просвета са разчетени близо 121 млн. лева повече, а напъните не престават да бъдат ориентирани към създаване на национални научни стратегии за финансиране на предпочитани научни планове.

Не е задоволително, само че са стъпки, които носят смяна, посочи Милена Дамянова.

ПГ на ГЕРБ нито един път не е казвала, че смяната ще стане незабавно, само че не одобряваме квалификациите на опозицията, че нищо не се прави, че в учебните заведения царува безпорядък, че има единствено администрация, акцентира тя.

За пръв път след толкоз години ГЕРБ прави крачки за промени в образованието в това число висшето, обърна се Дамянова към Българска социалистическа партия. Ние сме подготвени на още промени, само че няма да приемем оферти да превърнем цяла система в пленник на нечии партийни неудачи в областта на образованието, уточни депутатът от ГЕРБ. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР