В Деня на народните будители – 1.11 стартира Национална дарителска

...
В Деня на народните будители – 1.11 стартира Национална дарителска
Коментари Харесай

Стартира Национална дарителска кампания за изграждане на рекордно високо българско знаме

В Деня на националните будители – 1.11 започва Национална дарителска акция „ България заслужава! “ за създаване на 111-метров стълб, на който гордо ще се извиси българското национално знаме. Роженските поляни в Родопите ще бъдат хазаин на рекордния байрак – място, знак на мощната религия в корените ни и всичко българско.
Пилонът ще е най-високият в Европейския съюз и ще бъде подложен на внушителната надморска височина от 1430 м. Така националният байрак на България ще се развее на най-високия стълб, подложен на най-високото място в целия свят!
Знамето ще се вижда от километри разстояние, а силата му ще се усеща в цялата страна, с цел да върне вярата в груповия цивилен национализъм и да се трансформира в ново ентусиазъм за нацията.
Инициативата е на фондация „ Наследство в бъдещето “, която през последните 11 години провежда и осъществя най-мащабните събития на българския дух, обичаи и национална еднаквост, измежду които и Рожен-Събор на националното творчество и отглеждане на животни. На всички тях, водени от чист национализъм и обич към Родината, неправителствената организация засвидетелства респект към българския трикольор.
Изборът височината на стълб „ Рожен “ да бъде 111 метра не е инцидентен - 111 000 квадратни километра е площта на България. Трите единици символизират пробуждането на духа, а новото начало, от което нацията ни има потребност през днешния ден, е въплътено в цифрата 1. През 2023 година, когато пилонът ще бъде повдигнат, се навършват и 111 години от Освобождението на Родопите.
Пилонът ще е с диаметри 3 метра при основата и 0,75 метра при върха. Конструкцията, проектирана с резистентност на вятър със cкорост до 180 kм/ч, ще е от 12 секции с дължина от 8 до 12 метра. Коничният дирек, с общо тегло от 55 тона, ще има електрическо задвижване на флага. Знамето ще е с повърхност от 1000 кв.м. и размери 25х40 метра.
Проектът ще бъде осъществен напълно с дарения от българи в и отвън рамките на страната ни, с цел да сплоти нацията в построяването на неоспорим, привлекателен център на чистото родолюбие. Флагът ще бъде едно почтено и нужно завещание от българите през днешния ден за българите на следващия ден. Една нова вяра за възобновление на потребния групов национализъм, вярата в националните ни знаци и събирателна точка на българите от целия свят. Проект, изработен от българите за България, тъй като тя го заслужава.
Пълна информация за Национална дарителска акция „ България заслужва “ може да се откри на www.pilon.rozhen.bg, като през уеб страницата може да се направи и подаяние за идеята. Набраните средства, както и донорите – физически и юридически лица, ще бъдат оповестени ежеседмично.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР