В Деня на майстора вестник Марица отново ви предлага интригуващи

...
В Деня на майстора вестник Марица отново ви предлага интригуващи
Коментари Харесай

Четете в Марица: Изнесоха бизнеса пред входа на магазините

В Деня на майстора вестник " Марица " още веднъж ви предлага завладяващи и любопитни четива по наболели въпроси. Ето някои от акцентите в утрешния брой:

Прокуратурата засече измами за милиони в публичния превоз на Пловдив

Прокуратурата проспа големите бели с европейски средства по Транспортния план, само че засече корупция в публичния превоз на Пловдив. На притежателите на две компании, които оперират по линии в Пловдив, са повдигнати обвинявания за документални измами в изключително огромни размери. Обвинения за закононарушения по работа са повдигнати и на трима общинския чиновници в Пловдив - инж. Пламен Вълков, началник на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза ", неговия предходник Борислав Кръстев и счетоводителката Лидия Пастърмаджиева, както и на един в Асеновград.

Изнесоха бизнеса пред входа на магазините

Строителните хипермаркети измислиха метод хем да съблюдават заповедта на министър Стойчо Кацаров, хем да не се лишават от оборота от клиенти без зелен документ. Те изнесоха част от стоката си навън, пред вратите на магазините, а дружно с това и каси за обслужване и компютри. На тях хората без документ за COVID-19 могат да избират покупките си, а имунизиран чиновник да им ги изнесе от комерсиалния обект.

Ще стане ужасно, в случай че не отсрочат свободните цени на тока за жителите -интервю с Пламен Д. Чипев е професор по стопанска система в ПУ „ П. Хилендарски “ и в Института за стопански проучвания (ИИИ) на Българска академия на науките.

Гигантски сметки за ток удрят музеи и галерии

Новите цени на тока в композиция с условието за Зелен документ за посетителите са напът да лишат от съществени доходи пловдивските музеи и галерии. В момента там са подложени на троен удар - високи сметки за електричество, връщане на туристи без коронавирус документи и неизясненост какво да се прави със чиновниците, които не са имунизирани.

Грък с танц на леда, италианка разкрива чара на 60+

Известният гръцки хореограф Христос Пападопулос ще показа тази вечер в Дома на културата „ Борис Христов” новата си театрална творба Larsen C, която провокира огромен интерес на европейските подиуми. Спектакълът стартира в 20 часа, като за него ще важи условието за показан зелен документ. Постановката, в която вземат участие над 20 танцьори, е част от фестивала One Dance Week.

Заглавието е взето от името на един от огромните ледници на Антарктика. Larsen C бе парче лед с размерите на Дания, което се отдели от него през 2017 години и отплава в океана.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР