В деня на катастрофата Семерджиев вечерял с майка си Върви

...
В деня на катастрофата Семерджиев вечерял с майка си Върви
Коментари Харесай

Майката на Семерджиев: Има вина, че е минал на червено

В деня на злополуката Семерджиев вечерял с майка си
Върви по-бързо, тъй като убихме хора, чул очевидец от преминаващи

Майката на Георги Семерджиев, Мариана Семерджиева, разяснява свидетелските показания по делото против него. По думите ѝ – виновността му е в това, че е минал на алено, а изказванията, че синът ѝ е бил със Симона Радева преди злополуката, не са истина.

“Нито съм била очевидец на злополуката, нито мога да кажа нещо за нея. Мога да кажа единствено хубави работи за сина си, аз съм майка. Всяка една майка ще отбрани детето си, каквото и да е. Сега, че е минал на алено. Да, има виновност. Но всички други неща, които се изприказваха за него, идват допълнително ", разяснява Мариана пред bTV.

Тя съобщи, че в деня на злополуката Семерджиев е бил в дома ѝ да вечерят и не може да каже дали е употребявал опиати.

„ Вечеряхме, говорихме си, потегли си от нас. С нищо не е посочил, че е дрогиран, нито сме го усетили, че е взимал такива неща “, добави тя.

Пред съда негов другар – Христиан Петракиев съобщи, че са се видели към 18 часа и той е бил със Симона Радева тогава.

" Не знам дали този го е видял, че е бил със Симона в случай, че той взе брат си от работа и беше по същото време и пристигнаха у дома ", разяснява Семерджиева. 

Над 30 души са разпитани по случая досега, описа пък юрист Пламен Димитров, който съставлява фамилията на починалото в злополуката момиче Хариет.

В автомобила на Семерджиев е открита дамска чанта. Предполага се, че някой е бил с него. Не се знае на кого е чантата сигурно. Знае се, че с него се е возила същия ден Симона Радева, сподели Димитров.

Има разминаване сред думите на Симона Радева и приятеля й. Той даде напълно разнообразни показания в съда. В единия случай споделя, че Симона Радева не е била там, макар че има свидетелски показания от взводния пълководец Мирослав Якимов. Тя споделя, че се върнала у дома, тъй като си е не запомнила ключовете. Но ние разпитахме човек, който е сменял дограмата на жилището, дал й е ключовете, а тя го е закарала до дома му, добави той.

Радева съобщи, че е закарала стълбата (с която Семерджиев се е качил през балкона в дома си - б.р.), а в различен миг, че не знае къде живее Семерджиев, уточни още той.

 „ Цялата злополука се развива пред неговите очи (свидетелят Марио Гюзелев - б.р.). Самият очевидец споделя, че е паркирал мотора на тротоара и се е опитал да помогне. Тогава е намерил двете умряли девойки - Хариет и Христина. Светел е с телефон да огледа дали има още някой загинал или ранен. Тогава към този момент са минали две девойки. Едното е плачело и куцало, другото го е подкрепяло и споделило „ Върви по-бързо, тъй като убихме хора “ “, сподели юристът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР