В Деня на християнското семейство кметът на Димитровград Иво Димов

...
В Деня на християнското семейство кметът на Димитровград Иво Димов
Коментари Харесай

Кметът Иво Димов почете 37 двойки със златни сватби в Дими...

В Деня на християнското семейство кметът на Димитровград Иво Димов посрещна 37 дълголетни двойки, които през тази година честват своят 50 годишен взаимен фамилен живот. 

Първата по рода си " златна женитба " проведена от Община Димитровград се организира в емблематичния за времето си ресторант " Балкантурист ". На вратата фамилиите бяха посрещани от градоначалника, а момиче в национална носия им поднасяше питка за добре пристигнали. 



За празнуващите бе готова ретро изненада от времето на техните сватби. Събитието стартира с персонални прочувствени мемоари от сватбените тържества на присъстващите, които споделиха свои фотоси, проектирани върху екран в залата.

Кметът поздрави присъстващите. Тай показа възхищението си към съхраняването на полезности,  от дълголетните двойки, които са стожери брака. 

" Надявам се с вас да сложим началото на една нова традиция в общината и да покажем на младежите, че бракът е институция, която се крепи върху обич, любов, и съгласие. Вие сте образец за полезности и идеали, които крепят съществени човешки връзки.

Бъдете здрави! Радвайте се на прелестните фамилии, които сте основали и сте разраснали в годините с деца и внуци. Пожелавам ви от сърце да сте щастливи и сплотени ", сподели Димов пред присъстващите.

С обет за честност двойките още веднъж се врекоха да продължат по пътя, който вървят към този момент 50 години дружно и неотлъчно с със своите сътрудници в обич и взаимно почитание като брачен партньор и брачна половинка.



Кметът Иво Димов сервира на всяко семейство бутилка алено вино със златен етикет, което да споделят със своите фамилии и достоверно копие от акта за цивилен брак, съхранявано в архивите и който те са подписали собственоръчно преди 50 години със своите кумове. 

Изненада за празнуващите сервираха и танцьорите от " Галаксико ", които извършиха известни и обичани за младото потомство през 70-те години песни и танци.

Ръченица от експерти с обичайните пиле и торта изправи на крайници юбилярите. Типичният за времето на старите сватби „ пряпорец ”, направен от читалищата в общината, зарадва присъстващите, които споделиха спомените си.

Огромна сватбена торта добави хубавите страсти за празнуващите.

Изключително разчувствани от квалифицирания за тях празник възрастните хора споделиха, че поканата от кмета ги е изненадала прелестно и че освен те, а и техните деца се вълнуват от събитието.  

Повечето от фамилиите са сключили своя цивилен брак точно в Димитровград, само че имаше и такива, които живеят тук, само че са се оженили в Хасково и други общини от региона.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР