В Деня на град Шумен - 11 май, започва и

...
В Деня на град Шумен - 11 май, започва и
Коментари Харесай

В Деня на Шумен започва 27-ото издание на Друмевите театрални празници

В Деня на град Шумен - 11 май, стартира и 27-ото издание на фестивала Друмеви театрални празници " Нова българска драма ", който ще продължи до 16 май. Пред аудитория ще бъдат показани най-хубавите спектакли от цялата страна, основани по български текстове през миналия сезон. Жури ще присъди премия за най-хубавите.

Директорът на шуменския драматично-куклен спектакъл " Васил Друмев " Димитър Димитров изясни за " Хоризонт " дали празниците регистрират достиженията в българската драматургия и интереса на публиката.

" Нашите селекционери направиха всичко допустимо, с цел да включат в програмата на фестивала най-интересните и най-атрактивните спектакли. Нашият спектакъл за първи път от историята на фестивала ще открие фестивала с премиерата на " Началото на криворазбирането " - един огромен план, постановчик, на който е професор Пламен Марков, сценограф е професор Кокалов ".

Селекционер на спектаклите в конкурсната стратегия тази година е театроведът Зорница Каменова, която е изгледала към 30 представления от репертоара на театри от цялата страна, с цел да избере девет за фестивалния плакат.

По време на Друмевите театрални празници публиката ще види постановки на Сатиричния спектакъл „ Алеко Константинов ”, на Театър 199, на  трагичните театри в Търговище и Сливен, както и на спектакъл " Възраждане ".

Тазгодишното издание на фестивала е отдадено на 185-ата годишнина от рождението и 140 години от гибелта на Добри Войников.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР