В деня на големия християнски празник Вяра, Надежда и Любов

...
В деня на големия християнски празник Вяра, Надежда и Любов
Коментари Харесай

Класическа музика за празника на столицата

В деня на огромния християнски празник " Вяра, Надежда и Любов " музикална организация " Кантус фирмус " още веднъж кани софиянци на тържественото събитие " София, празнувай с класика ", което се трансформира в традиция.

Празничната стратегия с Оркестъра на Класик ФМ радио под диригентството на Максим Ешкенази ще се състои на 17 септември в Аулата на Софийския университет " Св. Кл. Охридски " от 19,30 ч. Концертът се посвещава на Деня на София.

Основен фокус в концерта тази година е осъществяването на тържествената кантата " Глория " от Антонио Вивалди в истинската версия за солисти, дамски хор, камерен оркестър и орган. В соловите партии публиката ще чуе прелестните гласове на Таня Угринова (сопран) и Гергана Николаева (мецосопран), които ще си партнират със Софийския камерен хор " В. Арнаудов " с диригентка проф. Теодора Павлович. Проявата се осъществя с финансовата поддръжка на Столичната община - Столична стратегия " Култура ", и на НФ " Култура " по програмата " Едногодишен грант`21 ". Партньор в организацията е Културният център на СУ.  

Специално присъединяване в програмата ще вземе надареният млад обоист Деян Иванов, ученик на Висшата музикална консерватория в Саарбрюкен, който специализира барокова музика и е член на състава " Concerto Antico ". В негово осъществяване ще звучи Концерт за обой от Алесандро Марчело. Програмата планува и дебютна изява на две доста надарени деца, чиито първи стъпки в музиката са обещаващи. 9-годишната Богомила Кръстева (цигулка) е ученичка от класа на Благородна Танева в НМУ " Л. Пипков " в София и към този момент е лауреат на състезания у нас и в чужбина. Публиката ще я чуе с Концерт за цигулка и оркестър от Ж. Б. Аколай. А в осъществяването на " Глория " от Вивалди ще се включи и 11-годишият Владимир Илисавски (дискант), който има сполучливи изяви в спектакли на Софийската опера. Програмата се добавя от пиеси из цикъла " Пет скици за струнен оркестър " от Марин Големинов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР