В Деня на Европа и на победата над нацизма –

...
В Деня на Европа и на победата над нацизма –
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова разговаря с ученици в Кърджали за мястото на България в ЕС

В Деня на Европа и на успеха над нацизма – 9 май, вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие в „ Урок по родолюбие – България в Европейския съюз. 17 години по-късно “ в Езикова гимназия „ Христо Ботев “ в Кърджали. В урока се включиха и възпитаници, представители на учебни заведения посланици на Европейския парламент.

Вицепрезидентът беседва с учениците за уроците от историята 78 години след края на Втората международна война.

„ Никога повече – това ни завещаха нашите родители, само че към този момент втора година в Европа още веднъж бушува война. Никога не е късно за договаряния и би трябвало да насочим диалога от оръжията към мира “, уточни Йотова.

Мястото на България в Европейския съюз също разиска вицепрезидентът с учениците.

„ България постоянно е била в центъра на Европа и би трябвало да имаме това самочувствие. Нуждаем се от положителни управленци, чийто глас да се чува в Европейския съюз, които да отстояват българските ползи, а не да са подвластни на непознати въздействия. Брюксел не е Олимп, а мястото, където България би трябвало аргументирано да пази позициите си и да взе участие интензивно във образуването на европейската политика “, посочи Илияна Йотова.

„ Бъдете горди българи, наследници на славна история, с голям принос към културното и духовно развиване освен на Европа, а и на света. България е с най-старата държавна традиция в Европа “, обърна се вицепрезидентът към учениците.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР