В Деня на Европа Европейският парламент (EП) ще се застъпи

...
В Деня на Европа Европейският парламент (EП) ще се застъпи
Коментари Харесай

В Деня на Европа ЕП ще обсъжда Истанбулската конвенция

В Деня на Европа Европейският парламент (EП) ще се застъпи за утвърждението на Истанбулската спогодба . Гласуването ще е на следващия ден.

Считано от 1-ви юли, страната напуща рамката вечно

Предизвикателствата пред Европа – по този начин е озаглавен дебатът в пленарната зала. Символът е важен – в Деня на Европа и единствено ден след честванията на 78-годишнината от успеха на съдружниците над нацистка Германия, за бъдещето на обединена Европа пред евродепутатите през днешния ден ще приказва немският канцлер Олаф Шолц.

Символът е важен, тъй като редом през днешния ден Русия ще празнува успеха от 1945 година с обичайния церемониал за Деня на успеха . Това се случва в миг, в който Европа приготвя 11-ти пакет наказания против Русия и декларира единството си в поддръжката за Украйна.

Също през днешния ден Европейският съюз ще ратифицира дефинитивно Конвенцията за предварителна защита и битка с насилието над дами, позната като Истанбулската спогодба. Тя към момента не е утвърдена, поради отхвърли на няколко страни, в това число и на България. Съдът на Европейски Съюз обаче постанови още през 2021 година, че Съюзът може да я ратифицира, даже и без единодушието на всички страни.

Това е позицията на България по дело в Съда на Европейски Съюз, реши държавното управление

Присъединяването на Европа към Истанбулската спогодба обаче не освобождава страните членки, които не са го създали до този миг, да я ратифицират. Това ще бъде и апелът през днешния ден в планарната зала към България, Латвия, Литва, Словакия, Унгария и Чехия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР