В демократичните страни е нормално да има опозиция на управляващите.

...
В демократичните страни е нормално да има опозиция на управляващите.
Коментари Харесай

Битият студент Евгений Марчев: Полицаи унижиха задържано момиче, снимаха я разголена с телефоните си

" В демократичните страни е обикновено да има съпротива на ръководещите. Те би трябвало да се замислят върху настояванията ни. Корупция има на всички места, само че тук е друго ". Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ битият на митингите в София студент по право в Хага Евгени Марчев. Според него аргументите да отидеш на митинг са повече от тези да не отидеш.
„ Не бях на първа линия, а няколко метра обратно, когато видях, че пред веригата от служители на реда се образува напрежение от няколко души, които явно бяха влезнали в вербален спор с тях. В този миг веригата от униформени потегли напред дружно с палките и със мощ и започнаха да крещят да се дръпнем обратно. Видях един мъж, който беше атакуван и нещо в мен трепна. В момента, в който го дръпнах, застанах самичък против служителите на реда и подвигнах ръце, с цел да покажа, че не съм нападателен и не желая да им навредя “, описа Марчев. Той изрично отхвърли да е посягал на служителите на реда и да е хвърлял предмети по тях и прикани полицията да изкара видеозаписи, с цел да се види, че това е по този начин.
„ Подчертавам, че нападението над служители на реда е безусловно закононарушение. Това са хора, които са неприкосновени и са там, с цел да ни пазят “, добави младежът. „ Хванаха ме, издърпаха ме и бях повален. Ударих си главата и в този миг служителите на реда ме сграбчиха за ръцете. Тогава получих най-вече удари. Един еднообразен ми нанесе няколко удара в брадата. Това бяха мощни удари. Първоначално не припаднах, само че когато ударите продължиха, изгубих схващане. Влачиха ме, не можех да заставам на краката си и още веднъж започнаха голям брой удари – в бъбреците, в гърба, в главата. Крещях за помощ, очаквайки други техни сътрудници да дойдат и да се притекат на помощ. Такива обаче не се отзоваха “, продължи да споделя студентът. „ Довлачиха ме зад колоните и тогава един от управителните служители на реда сподели: „ Бийте ги, до момента в който не им се сложат белезниците “. Те и това правеха. Никой от нас не беше със поставени белезници и получаваше удари “, описа Евгени Марчев.
„ Когато ни сложиха белезниците пристигна и второто разпореждане – към този момент с белезници не може да ни бият. Тук към този момент пристигна по-тежкият миг. Беше доста по-страшно и не беше осъществено тъкмо към мен. Най-ужасният миг беше, когато при нас пристигна единственото арестувано момиче. Тя беше влачена за косата по жесток метод. Тогава извадиха персоналните си телефони. Момичето беше с разголена гръд от самото влачене. Полицай стартира да я гали по косата и да я снима. Тя го молеше да спре, а той не спря. Тя беше унижена и служителите на реда я снимаха. Това е голямо оскърбление “, съобщи Марчев.
В „ Пирогов “ на Евгени Марчев не са му били поставени белезници, само че друго момче е било с белезници на ръцете и краката три дни. По думите му - като най-големия нарушител. „ Не съм афектиран, не съм и сърдит на тези служители на реда. По никакъв метод не съм изумен от случилото се. Ако нещо не се промени в тази страна, в случай че не се направи промяна, тези неща ще продължат да се случват “, счита студентът.
Той прикани хората към мирни митинги и по никакъв метод да не провокират експанзия у служителите на реда. „ В районното ръководство служителите на реда ги беше гняв на техните сътрудници. Затова желая да кажа, че не всички служители на реда са идентични “, посочи студентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР