В Демократична България имаме няколко приоритета, единият от които е

...
В Демократична България имаме няколко приоритета, единият от които е
Коментари Харесай

„Новият парламент”: Атанас Атанасов за приоритетите на „Демократична България” и шпионския скандал

В " Демократична България " имаме няколко целта, единият от които е законът да бъде прилаган еднообразно за всички и ще работим в идващия парламент да създадем такива условия в страната, с цел да се ползва законът по отношение на всички по еднакъв метод. Това сподели в предаването „ Лице в лице” ген. Атанас Атанасов, съпредседател на „ Демократична България”.

„ Това, което видяхме от прокуратурата - има някакви данни за това, че е съществувала група, която е събирала информация и я е носела в съветското посолство.

Тук има два въпроса – единият породи в мен откакто чух изявлението на един добър юрист, който педи това беше боен арбитър, който сподели - цяла нощ четох тези папки и не открих коя е тази класифицирана информация, която те са събирали”.

Ще пристигна времето да разберем дали тези са типичен шпиони, само че тогава ще са минали изборите, добави ген. Атанасов.

По думите му, вторият значим въпрос, политическият въпрос - за какво в този момент.

„ Винаги когато има подобен вид реализация се задава въпрос – за какво в този момент. Много е нищожна информацията по кое време е почнала тази интервенция.

Военният министър, който има отношение към цялата тази история, сподели, че преди 6 месеца са придобили тази информация, за какво в този момент – тъй като са избори и тъй като отиващата си власт има доста сериозен проблем и във вътрешнополитически аспект и във външнополитически аспект по тематиката опълчване на Русия ".

В Наказателния кодекс има няколко разпореждания, касаещи шпионажа – едната от тях е за събиране на информация, която би трябвало да е държавна загадка, а другата е да се поставиш в услуга на непозната страна, изясни ген. Атанас Атанасов:

" Искам да ви дам следния образец - България заплати 3 млрд лв. скоростно да прекара през територията на страната газопровода „ Руски поток” го назовавам аз, до сръбската граница, с цел да може да достави приятелите на Путин в Сърбия с газ. България няма никакъв стопански интерес от прокарването на този газопровод. В България парчето беше издигнато за сметка на българската страна, а в Сърбия целият газопровод е финансиран от „ Газпром”. Какъв интерес имаме ние 3 милиарда да платим.

Има сигнали, които бяха изпратени в прокуратурата. Не би трябвало ли прокуратурата да проверява премиера Борисов и държавното управление за това, че са сложили в услуга на непозната страна, която да си прекара отсам газа, с цел да може да достави най-близките другари на Путин в Европа са Сърбия.

Да не приказва за това, че Сърбия е тази която ни мъти водата в връзките със Северна Македония.

По отношение на шпионажа - откакто са толкоз дейни тук, с цел да създадат този избирателен подарък на Борисов, тъй като Борисов и Гешев се пазят тил в тил, това е явно, по тази причина се прави цялото това. Аз го назовавам и това е професионално, тъкмо казано - многофункционално интензивно мероприятие, чиято цел е да отклони публичното внимание от избрани проблеми и да сътвори избрани настроения”.

Основният проблем на отиващата си власт е повсеместната корупция, сподели той.

„ Аз запитвам 10 години държавното управление на Борисов какво прави, тъй като за 10 години може да имаш устойчива политика и да ги отстраниш. Ако септември или октомври месец бяха създали така наречен реализация – да, само че в този момент – 10 дни преди изборите.

Другият доста значим аспект – след изборите в Съединени американски щати и новата администрация на Байдън виждате какво е отношението към Русия и там съм сигурен, че администрацията на Байдън ще питат американското посолство в България – а за какво Борисов даде 3 милиарда на Путин, с цел да се прекара газа. Тук се прави опит, с цел да се отговори – да, но той гони шпиони. Какви са тези шпиони, това е битова история. Всяка една сериозна разследваща работа постоянно се стреми да придобие за източник на информация човек в държавното управление, тъй като там е информацията за ръководството на страната.

Искам да ви кажа от персонален опит – това са самоинициативници. когато в някоя специфична работа кажеш, че някой е самоинициативник и се предлага самичък – доста задълбочено би трябвало да бъдат проверявани претекстовете му за какво се предлага.

Това е предизборна шумотевица за да се сътвори положително отношение и вътре в страната и от нашите евроатлантически съдружници към държавното управление на Борисов ".

" Руската агентура е извънредно мощна в България и запитвам след 2001 година за какво никой нищо не направи по тази тематика. Сега тези ходове, които подхваща държавното управление на Борисов настоявам, че са, за употребявам неговата терминология, шменти шапки за хората преди изборите. Няма редовно опълчване на съветската агентура в България, в случай че има такова, би трябвало да се търсят на доста по-високо място.

Защо прокуратурата не проверява онази информацията, която Васил Божков изнесе, че 60 млн. са дадени на Горанов, Менда Стоянова, пък стигнали до Борисов. А за какво не проверяваха онази информация за шкафчетата?

Прокуратурата сега се занимава с това да покрива корупционните схеми на тази власт и по тази причина един от целите на „ Демократична България” е радикална правосъдна промяна, защото прокуратурата би трябвало да бъде отчетна.

В България няма сега разделяне на управляващите, тъй като това значи, че те би трябвало да бъдат релативно независими и дружно да се управляват

Ако имам механизъм законодателната власт да може да упражнява надзор, на следващия ден ще го запитвам Гешев в Народното събрание вие за какво навръх тази дата предприехте тази… и дайте всички доказателства да ги забележим тук дали не злоупотребявате с власт, с цел да си пазите приятелчето Борисов.

Когато влезем в Народното събрание, аз към този момент имам подготвен текст, ще желая основаване на анкетна комисия за газопровода, за който говорихме, и ми е забавно дали Българска социалистическа партия ще ни поддържа. Ако има данни, че Борисов е злоупотреби с властта си, с цел да обслужи непознати ползи, това нещо би трябвало да бъде разплетено в Народното събрание и изпратено в прокуратурата”.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР