В делова атмосфера премина заседанието на Движението на ветеранието в

...
В делова атмосфера премина заседанието на Движението на ветеранието в
Коментари Харесай

Георги Гергов пред ветераните в БСП: Вашата задача е да покажете на хората перспективата

В делова атмосфера мина съвещанието на Движението на ветеранието в Българска социалистическа партия от област Пловдив. Актуалната политическа конюнктура и паниките си за развиването на страната социалистите споделиха с Динко Желев, ръководител на Народно събрание на Движението, Георги Гергов, ръководител на Областния съвет на Българска социалистическа партия Пловдив и ръководителят на Горско стопанство на Българска социалистическа партия Пловдив Красимир Трифонов. Проф. Ангел Гроздин, ръководител на Дъждовни води в област Пловдив показа насоките за работа на придвижването, като регистрира положителната работа на структурите в общините в реализиране на най-важната цел- одобряване на Българска социалистическа партия като единствена опция, а на придвижването като страна за усилването на публичната интензивност на жителите, които споделят левите хрумвания.

„ Постоянни диалози с хората, работа за действително осъществяване на политиката на Българска социалистическа партия в подкрепяне на възрастните хора, по този начин очерта Динко Желев дилемите пред ветераните. „ Българска социалистическа партия предложи преизчисляване на пенсиите, внесохме по този начин нужния Закон за възрастните хора, който е стъпка в посока възстановяване на живота на възрастните хора. Този закон към момента не е влезнал за разискване в Народното събрание. Трябва да създадем по този начин, че да се осъществя тази политика в името на всички, които строиха България. ", описа за работата на национално равнище той.
Болезнената тематика за Русия бе в основата на заложените към Георги Гергов въпроси. Областният водач съобщи още веднъж своята позиция за анулация на глобите против Русия в името на нормализиране на връзките ни, което е поддръжка и на националните и стопански ползи на България.

„ Българска социалистическа партия би трябвало да даде сигнал към хилядите членове и симпатизанти на левицата, които в своята същина са уверени русофили. Трябва да заявявим безапелационната си позиция за анулация на глобите против Русия и прекъсване на вендетата, която се води сега. Трябва да покажем на Европа, че България е страна, почтена за почит и почитание, страна, която отстоява своите ползи. ", съобщи Гергов, който е и почетен консул на Руската федереция в Пловдив. „ По места хората не виждат вероятност, вие сте тези, които би трябвало да им дадете онази искрица, пламъчето, което ще ни запази. Това е нашето бъдеще. ", приключи Гергов.

От своя страна Красимир Трифонов поздрави членовете на обединяването, заявявайки, че активът на придвижването е формиран от хора, потвърдили се в своята професионална сфера. " Вие сте основата на партията, тези, които зная, че няма да ни предадете, няма да предадете концепциите на левицата и постоянно можете да разчитате на нашата поддръжка. ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия в града.

По време на полемиката участниците се сплотиха към позицията, че Българска социалистическа партия би трябвало да предприеме самодейност за опазване на националните ползи и с всички законови и парламентарни средства да противодейства на включването на България в изкуствено основания скандал с изгонването на съветски дипломати.

" П О З И Ц И Я на Движението на ветераните в Българска социалистическа партия област Пловдив

Ние, членовете на Движението на ветераните в Българска социалистическа партия в област Пловдив настояваме Българската социалистическа партия да съобщи остра и безапелационна позиция против антируската акция, която се води в последните дни.
Смятаме, че невижданите и голословни дейности на екстрадация на съветски дипломати от страни-членки на Европейски Съюз и НАТО не би трябвало да бъдат подкрепяни.

Подчертаваме, че да се демонстрира взаимност в тази ситуация „ Скрипал ", без да са показани доказателства за виновността на Руската Федерация, е незаконно и безконтролно държавническо държание.

Твърдим, че България е независима и суверенна страна, по тази причина би трябвало да се държи като такава и да се управлява от нормите на интернационалното право и от личните си национални ползи. Натискът и менторският звук от страна на страни, пък били те и членки на Европейски Съюз и НАТО, са неуместните и неприемливи. Взаимното почитание и ценене при изложение и отстояване на суверени позиции са основополагащи и неотменни правила в съюзите и организациите като Организация на обединените нации, Европейски Съюз и НАТО.

Напомняме, че прибързани действия слагат България в риск.

Считаме, че Българска социалистическа партия би трябвало да се опълчи на държавното управление, при положение на дипломатически процедури по отзоваване на наши и екстрадация на съветски дипломати.
Настояваме за ясна и недвусмислена позиция от Българска социалистическа партия, от която да е видно, че българските социалисти са срещу „ гоненето " на съветски дипломати от Република България!
България не би трябвало да бъде пленник на конюнктурна геополитика, която обрича бъдещето ни, унищожава исторически и духовни връзки с Руската федерация. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР