В делничните сутрини обикновено нямаме време за нищо, освен за

...
В делничните сутрини обикновено нямаме време за нищо, освен за
Коментари Харесай

Най-вкусните мекици за неделя сутрин

В делничните сутрини нормално нямаме време за нищо, с изключение на за едно небрежно изпито кафе. Някой път вероятно може да се случи да хапнем една филийка или по път за работа да се отбием до баничарницата. Но тъкмо в неделя разполагаме с повече свободно време и е идеалният миг да хапнем вкусни мекици.
Смятаме, че домашните мекици са на висока респект в съвсем всички български домове. Достатъчни са единствено няколко продукта, с цел да си извършите една от най-любимите закуски.
Ще ви бъдат нужни:
към 600-700 гр брашно
400 гр кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. лимонтозу
олио за пържене
 Рецепта на деня: Мекици без квас Рецепта на деня: Мекици без квас
Мекиците си остават една от обичаните закуски. Ето по какъв начин да ги приготвим бързо и без квас. Продукти яйца - 2 броя брашно - 500 г кисело...
щипка сол
Начин на подготвяне:
Смесете в подобаваща купа киселото мляко с малко лимонтозу, по този начин содата ще шупне по-добре и ще може да се загаси в млякото. След като към този момент добавите и содата, изчакайте да шупне и посолете със сол на усет. Получената примес се разбърква добре.
След това замесете тестото. То би трябвало да бъде меко и еластично, само че не прекомерно меко, тъй като при пърженето има възможност мекичките да не се надуят.
Когато тестото е готово, направете от него дребни топки и ги оставете по този начин за 20-тина минути. Тъй като в тестото има сода, то няма да втаса, само че постоянно, когато месите тесто, е наложително да го оставите за няколко минути да си почине.
 Рецепта за пухкави милинки от детството Рецепта за пухкави милинки от детството
Ако желаете да си припомните усета на пухкавите милинки от детството, тази рецепта сигурно ще ви допадне.  Това са нужен...
Разтеглете всяко едно топче, с цел да се получи мекичката, която ще пържите в авансово загрятата лой. Може да намажете ръцете си с малко олио, по този начин тестото няма да полепва по ръцете ви.
Желателно е мазнината в тигана да бъде повече, тъй като когато е в малко количество, прегаря по-бързо и мекицата не се изпържва добре. Няма по какъв начин да се получи съвършената мекица единствено с 2 супени лъжици олио в тефлонов тиган. Пърженето би трябвало да става на мощен котлон, в противоположен случай тестото ще поема доста лой, тъй като постепенно се пържи.
Когато са подготвени, мекичките се поставят в съд, затрупан авансово с кухненска хартия, с цел да може да попие непотребната лой.
Гарнирайте мекиците със сирене или обичаното сладко. 
Насладете се в компания на една доста обичана утринна закуска от детството.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР