В делфинариума в черноморския пристанищен град Констанца румънски и украински

...
В делфинариума в черноморския пристанищен град Констанца румънски и украински
Коментари Харесай

Румъния развива своя делфинариум

В делфинариума в черноморския пристанищен град Констанца румънски и украински треньори оставят делфини да ги водят макар езиковите бариери.

Миналата година делфинариумът одобри четири делфина и три тюлена дружно с техните треньори и лекари, бягащи от войната в източния украински град Харков.

" Сега имаме повече сътрудници... украински сътрудници и украински сътрудници делфини ", споделя румънският треньор Мона Мандреску, седейки на ръба на басейна след утринното зрелище за стотици възхитени възпитаници.

" Ние се разбираме доста добре, приказваме на един " език ". Това е най-хубавото нещо, което може да се случи на нашите делфини ", усмихва се тя.

Румъния е една от четиринадесетте страни в Европейски Съюз, които имат делфинариуми и морски животни в плен.

Делфинариумът в Констанца, част от по-широк природонаучен музей и проучвателен комплекс, е дом на женските делфини Ни Ни и Чен Чен от 2010 година

В Харков локалният делфинариум се пробва да реалокира своите делфини и тюлени незабавно след началото на обстрела предишния февруари.
   Морските бозайници са пренесени от треньорите си при започване на войната първо в Одеса, а след това в Румъния
© Reuters

Морските бозайници са пренесени от треньорите си при започване на войната първо в Одеса, а след това в Румъния

Делфините Кики, Мая, Маруся и Ветерок и тюлените Алекс, Мери и Зося първо са трансферирани в Одеса. Там изчакват два месеца румънските и украинските управляващи да извадят документите и да приключат бюрократичните процедури, нужни за влизането на животните в Европейски Съюз.

Бозайниците дойдоха в Констанца при започване на май и бяха сложени под карантина за един месец, преди да бъдат осведомени с двата локални делфина.

" Това беше ново прекарване за нас и нашите животни, тъй като ние сме разнообразни. Те имат две доста остарели и доста красиви женски, ние имаме доста млади животни ", изяснява водачът на украинския екип Елена Комогорова.

Животните започнаха да се показват дружно в края на юни, като плуваха с треньори, скачаха през обръчи и балансираха топки. Тюлените се смесват с публиката.

" Искаме те да останат при нас допустимо най-дълго ", сподели шефът на делфинариума Юлиан Калин. " Те са работливи хора и делфини и ние желаеме да са с нас. Заедно ние сме прелестно семейство. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР