В декларацията си от срещата на върха НАТО отправи призив

...
В декларацията си от срещата на върха НАТО отправи призив
Коментари Харесай

Уан Уънбин: Пекин подкрепя диалога и преговорите за разрешаване на украинската криза

В декларацията си от срещата на върха НАТО насочи апел към страните, в това число и Китай, да защитят интернационалния ред, както и прокламирания от Устава на Организация на обединените нации принцип на суверенитета и териториалната целокупност, да не оказват поддръжка за съветската военна акция в Украйна и помощ на Москва да избегне глобите, съобщи " Радио Китай ".

В коментар за това на вчерашната си постоянна конференция представителят на китайското Външно министерство Уан Уънбин уточни: „ Китай играе градивната роля в украинския въпрос. Подкрепяме разговора и договарянията и оказваме интензивно филантропична помощ на Украйна и други потърпевши страни. Пекин желае да работи дружно с интернационалната общественост за по-скорошното политическо разрешаване на рецесията. Призоваваме съответните страни да запазят въздържаност, да прекратят огъня, с цел да бъдат избегнати цивилни жертви и огромна филантропична рецесия и се сътвори дълготрайната сигурност в Европа и света “.

Говорителят посочи, че китайската позиция е сходна с множеството страни в света. „ Пекин е срещу неоснователните обвинявания и подозрения против него, няма да одобри напън и опасност под каквато и да е форма. Времето ще покаже, че позицията на Китай е вярна “, акцентира още Уан Уънбин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР