В декларация пред парламента БСП поиска оставката на кмета на

...
В декларация пред парламента БСП поиска оставката на кмета на
Коментари Харесай

БСП поиска оставката на Йорданка Фандъкова

В декларация пред Народното събрание Българска социалистическа партия изиска оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова. Повод за това искане стана гибелта на 16-годишно момче, което загуби живота си от токов удар от улична шахта. 

" Ние настояваме за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова - стигнахме до там, че корупцията към този момент убива. Този път номера няма просто да мине, тъй като се касае за гибел, тъй като се касае за политическа некомпетенция, тъй като се касае за корупция и за ваше ръководство ", сподели депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев. 

" Стигнахме до там, че през днешния ден желаеме да търсим и да посочим всички кой е политически виновен за това, което се случи и за стотици други сходни случаи на занемареност, на несръчност. Заради това, че в ръководството на страната, в другите администрации, има калинки. Всички вие от ръководещото болшинство скачате като ужилени, че стигнахме до там, че корупцията към този момент убива ", сподели още Иван Ченчев. 

Депутатът от Българска социалистическа партия насочи рецензии и към премиера, който не е стъпвал в Народното събрание. " Българският народ заслужава обяснени, кой е отговорен за всичките ви пакости и безобразия. Отговорността е ваша. Ваша. Вие управлявате ", уточни още Ченчев. 

От Българска социалистическа партия желаеха министър-председателят и кметът на Столична община да дойдат в Народното събрание и предлагането беше подложено на гласоподаване, макар че не беше импортирано документално. То обаче беше отхвърлено и при прегласуването със 76 гласа " за ", 103 " срещу " и 5 " въздържали се ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР