В декларация депутатът Десислава Трифонова упрекна премиера в оставка Кирил

...
В декларация депутатът Десислава Трифонова упрекна премиера в оставка Кирил
Коментари Харесай

ГЕРБ обвинява Кирил Петков, че е крил доклад на ДАНС за ”Джемкорп” - корупция за 1 млрд. лв

В декларация депутатът Десислава Трифонова укори премиера в оставка Кирил Петков, че крие информация.

" Не знаем кой предложи " Джемкорп " и по какъв начин беше определена тя, тъй като те до ден сегашен не са ни дали отговор. Кирил Петков е крил в кабинета си отчет на ДАНС по отношение на " Джемкорп " в продължение на три месеца и не е подхванал нито едно деяние за неговото преустановяване. Докладът е получен в Министерски съвет на

" С този меморандум Вашето държавно управление се опита да даде цялата ни енергетика на една офшорка с неразбираеми капитали и противоречиви имена – дребни модулни реактори за АЕЦ Белене и АЕЦ Козлодуй, Зелената договорка, въглищните ни мощности и Плана за възобновяване и резистентност са дребна част от заложеното в него. Вие предадохте националните ни ползи и националната сигурност в енергетиката на непознати олигарси ", допълват още от партията.

По думите им министър-председателят в оставка Кирил Петков е криел в кабинета си корупция за 1 милиарда $, оповестява още БНР.

От партията се заканват да не спрат дотук и чакат премиера в оставка Кирил Петков, вицепремиера и финансов министър в оставка Асен Василев и енергийния министър в оставка да дадат пояснения във краткотрайната парламентарна комисия, която открива обстоятелствата и събитията към подписания от държавното управление Меморандум с американската компания Gemcorp.

" Някой би трябвало да понесе отговорност за тази корупционна договорка ", приключват от ГЕРБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР