В декларации всички парламентарно представени сили почетоха днешния празник на

...
В декларации всички парламентарно представени сили почетоха днешния празник на
Коментари Харесай

Декларации всички парламентарно представени сили по случай 24 май

В заявления всички парламентарно показани сили уважиха днешния празник на българската култура и просвета и на славянската книжовност. Обобщението е на Виолета Ашикова:

В навечерието на празника Милена Дамянова от ГЕРБ акцентира, че това е денят, в който ще припомнят, че образованието е главен приоритет за ръководещите: " На този ден благодарим и се покланяме пред делото на учителите ни, на многочислените просветители и културни деятели, тъй като знаем, че единствено хора с духовна мощ могат да популяризират знанието, което възкресява националния талант ".

  Тома Томов от Българска социалистическа партия посочи значимостта на делото на Светите братя и напомни думите на Константин Кирил, който оспорва триезичната доктрина: " Не пада ли от Бог дъжд еднообразно за всички? Също и слънцето не грее ли на всички? Не дишаме ли всички еднообразно въздуха? "

  За символиката на празника приказва и Ерол Мехмед от Движение за права и свободи: " Символ на национално достолепие, блян за самоопределяне, многовековни обичаи и общочовешка просвета ".

  А Станислав Станилов от " Обединени патриоти " се обърна със съвет: " Да знаят малко повече за тях, тъй като в действителност народността не гасне там, гдето знанието живей. Но къде е знанието и къде е народността? "

  Елена Аксиева съобщи от името на партия " Воля ", че утрешният ден е празник и на общото европейско бъдеще: " Ние сме народът, който е отворил пътя на познанието и писмеността за цяла Европа и е оказал помощ за нейното обединяване ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР