В дебат с комисаря по вътрешните работи Илва Йохансон и

...
В дебат с комисаря по вътрешните работи Илва Йохансон и
Коментари Харесай

Еродепутатите осъдиха натиска на Турция с мигрантите

В спор с комисаря по вътрешните работи Илва Йохансон и Хърватското председателство, множеството евродепутати разкритикуваха турския президент Ердоган, че употребява страданието на хората за политически цели. Мнозина също по този начин подчертаха, че рецесията с бежанците през 2015 година не би трябвало да се повтаря и настояха, че Европейски Съюз би трябвало да актуализира общите си правила за леговище.
Някои водачи на политически групи приканиха за преразглеждане на съглашението с Турция от 2016 г. с цел прекъсване на потока от мигранти и хора търсещи леговище, в подмяна на финансова помощ от Европейски Съюз. Други показаха дълбока угриженост за влошаващата се филантропична обстановка на турската границата и на гръцките острови, където са изоставени хиляди мигранти търсещи леговище, доста от които непридружени малолетни лица.
Бяха повдигнати и въпроси за нуждата от съблюдаване на Женевската спогодба и обезпечаването на отбрана за бежанците, обвиняванията за полицейско принуждение над хора, които се пробват да преминат границата и риска от нахлуване на джихадисти на територията на Европейски Съюз.
Вижте още:
Турция и Русия с нов диалог за Идлиб - на тематика бежанци
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР