В дебат по bTV Радио кандидатът за кмет на Русе,

...
В дебат по bTV Радио кандидатът за кмет на Русе,
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Рязкото намаляване на населението на Русе е много притеснително*

В спор по bTV Радио претендентът за кмет на Русе, повдигнат от коалиция “БСП за България ”, Пенчо Милков показа своята визия за смяна на града. “Време е да се превърнем от догонващ в новаторски град. Искам да видя Русе още веднъж като един от най-зелените и чисти градове в България, още веднъж прелъстителен и мечтан за живот, работа и бизнес “, съобщи той. Милков изясни, че макар огромните планове, които са стартирани, пред града има доста проблеми. " Считам, че са нужни сила, единство, професионализъм и почтеност, с цел да ги решим и имам вяра, че мога да се оправя ”, добави социалистът.
Милков очерта три значими тематики , които имат огромно значение за превръщането на Русе в съвременен, постоянен и прелъстителен град, а точно: чистотата на въздуха; възстановяване на инфраструктурата на града и преодоляване на трайното и внезапно обезлюдяване на Русе.
Чистотата на въздуха и на средата е от първостепенна значимост “, показа Пенчо Милков. Според него години наред на русенци не се споделя истината за предприятията, които замърсяват въздуха. “Едва след въпросите на опозицията в НС- страната обезпечи мобилни станции. Констатира се и един от промишлените замърсители, на който беше наложена санкция от 400 хиляди лв. ”, разяснява претендентът за кмет. Той съобщи, че е нужно на хората да бъде казана истината, тъй като жителите нямат точна информация.
“Дължат им я държавните органи, които не споделят кои са главните замърсители. Така, че първото нещо, което бих направил, е да дам на хората точна информация за промишлените замърсители. Второ, ще се дефинира каква част от замърсяването на въздуха се дължи на битовото замърсяване и какво се прави в тази тенденция. Ще запитам жителите дали са съгласни нашият град да придобие лична мобилна станция. Трето, би трябвало да имаме поради, че кметът на общината към този момент е орган по непорочност на атмосферния въздух и би трябвало да заеме това си място ”, сподели Милков.
По въпроса, засягащ възстановяване инфраструктурата на града, Пенчо Милков разяснява, че за осем години община Русе е получила 500 милиона лв. финансиране единствено от еврофондове , а настрана е изтеглен и заем. “Ще продължа работата по плановете, ще ги завърша с изключителна упоритост във връзка с качеството и срочността ”, акцентира Милков. Той изясни, че след привършване на започнатите огромни поправки общината ще насочи своите запаси и сили за възстановяване на микроградската среда– междублокови пространства, тротоари, паркове, осветяване, пейки и други детайли на градската среда.
Трайното и внезапно понижаване на популацията на Русе Милков очерта като тревожна наклонност, която би трябвало да бъде овладяна.
“Напускането на жителите се базира на всичко, което споделих досега: въздуха, средата, икономическата обстановка. В Русе междинната работна заплата е с повече от 200 лв. под междинната за страната и с близо 700 лв. по-ниска от тази в София “, сподели претендентът за кмет на Русе. Той акцентира, че всички тези въпроси желаят редом решение. " Когато аз ръководя общината, ще се боря за всеки един жител. Но би трябвало да се преборим за въздуха, би трябвало да помогнем на бизнеса в града да бъде показан на национално и интернационално равнище ”, приключи Пенчо Милков.
*Платена обява в границите на предизборната акция за Местни избори 2019
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР