В Държавния департамент на САЩ се опасяват, че включването на

...
В Държавния департамент на САЩ се опасяват, че включването на
Коментари Харесай

Politico: САЩ се опасяват, че включването на Русия в списъка на спонсорите на тероризма ще застраши зърнената сделка

В Държавния департамент на Съединени американски щати се притесняват, че включването на Русия в листата на страните, спонсори на тероризма може да заплаши съглашението за деблокиране на украинските черноморски пристанища , написа американският вестник " Политико ", базирайки се на свои източници

Според изданието през последните дни няколко чиновници на Държавния департамент са изразили опасенията си пред американски конгресмени, които.

публично да класифицира Русия като страна, която поддържа тероризма поради експанзията й против Киев. Сега Съединените щати смятат за такива единствено четири страни в света: Куба, Иран, Сирия и Северна Корея .

Според представители на Държавния департамент, на които се базира " Политико ", в случай че Русия бъде включена в листата на спонсорите на тероризма, то няма гаранции, че Москва ще продължи да съблюдава отговорностите си.

Съгласно, съветската войска разрешава на сухотоварни кораби с украински храни да напущат черноморските пристанища и не се ангажира да не употребява свободните от мини направления за офанзиви по украинските черноморски пристанища.

Както се показва в обявата, на американски физически и юридически лица на процедура е неразрешено да работят в страни, включени в " черния лист " на спонсорите на тероризма. Следователно под глобите могат да попаднат разнообразни компании, които вземат участие в осъществяването на договорката за зърно и други значими за Съединени американски щати стопански връзки, в това число свързани с нуклеарни материали .

Някои вашингтонски политици възразиха, че ударът по договорката за зърно може да бъде избегнат, даже в случай че Русия е посочена като спонсор на тероризма, написа изданието.

В същото време, както означават в Държавния департамент, против Русия към този момент са въведени строги стопански наказания, които на практика съответстват с ограниченията, които включват включване в листата на страните, подкрепящи тероризма.

, че може да скъса дипломатическите връзки със Съединени американски щати, в случай че Вашингтон я разгласи за страна-спонсор на тероризма.

На 11 август и дружно с Финландия и Естония прикани притежателите на съветски паспорти да не могат да влизат в Европа .

Миналия месец двама американски сенатори, които желаят да прокарат закон за оповестяване на Русия за страна спонсор на тероризма,, с цел да обсъдят законопроекта с президента Володимир Зеленски.
 Зеленски: Никой в ​​света не влага в тероризма повече от Русия
Зеленски: Никой в ​​света не влага в тероризма повече от Русия

Благодари на американския Сенат за резолюцията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР