В Държавната агенция за бежанците (ДАБ) не е постъпило нито

...
В Държавната агенция за бежанците (ДАБ) не е постъпило нито
Коментари Харесай

Нито една община не иска да интегрира бежанци

В Държавната организация за бежанците (ДАБ) не е постъпило нито едно заявление от община, която желае да подписа съглашение за интеграция на чужденци, търсещи протекция. Това е дала отговор организацията на въпрос на "Дневник ".
През юли държавното управление одобри нови правила за интеграция на бежанци, които плануват кметовете да вземат решение дали да се включат в интеграционната стратегия.
Споед тях в случай че изискат, градоначалниците подават заявление до ДАБ, в което показват с какъв брой бежанци желаят да сключат съглашение, както и информация за плануваните от общината ограничения за интеграция.
Чужденците, искащи да се възползват от стратегиите за интеграция, би трябвало да заявят това по време на кандидатстване за статут или до 14 дни след приемането му.
До приемането на нова разпоредба се стигна, откакто предходните правила бяха анулирани от служебното държавно управление, по искане на президента Румен Радев. Тогава мотивът беше отводът на община Елин Пелин да записва сирийско семейство, получило статут, само че също по този начин и други случаи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР