В данните на Евростат има добри новини за България. Преди

...
В данните на Евростат има добри новини за България. Преди
Коментари Харесай

Финансист: Има добри новини за България

В данните на Евростат има положителни вести за България. Преди 20 години България беше едвам 28-29% от средноевропейското равнище, т.е. за тези години сме нараснали доста качеството на живот, сподели финансистът Любомир Дацов в ефира на bTV.

По думите му България е третата страна в Европа по напредък на брутния вътрешен артикул. " В момента сме на 67% от средноевропейското равнище, влизаме в онази зона, в която няма основна разлика в качеството на живот на междинните европейци ", споделя той.

Преди 10 години Гърция беше съвсем двойно по-богата от България и се живееше по-добре, в този момент Гърция е единствено с 2% по-добре от България, съобщи още Дацов.

Според него, в историята на България служебните държавни управления са били доста потребни като се изключи едно. " Всички са успокоили ситуацията и са върнали стопанската система към напредък ".

По думите му законът за еврото е част от пакета, който би трябвало да бъде признат. Той указва датите, в които ще има двойни цени, указва по какъв метод ще бъдат обменени банкнотите и стотинките. Няма да има нарастване в цените, твърди Дацов.

Според него обаче датата, която беше сложена за цел - 1 януари 2025 година, е изцяло непостижима от позиция на днешните данни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР