В Дания в последните години отчитат недостиг на органисти за

...
В Дания в последните години отчитат недостиг на органисти за
Коментари Харесай

Търсят се органисти в Дания

В Дания в последните години регистрират дефицит на органисти за дребните църкви във всички краища на страната. В идващия репортаж ще ви покажем две момчета, които избират огромния инструмент пред компютъра и телефона.

Антон - на 16 и Фредерик - на 14 години. На път за църквата в Кристиансфелд. Момчетата идват от прилежащо село, с цел да се учат да свирят от две години.
Антон: Беше крепко да избера този инструмент и да се опитам да се науча и един ден да мога да изсвирвам всичко.Фредерик: Вместо да си играя на компютъра или нещо сходно, което намирам за отегчително, избрах да съм неповторим и да се изправя пред този страховит инструмент против мен и да изсвирвам разнообразни неща. Доста е опъващо нервите, и аз съм нервозен, само че е прелестно да свириш на подобен огромен инструмент и с толкоз доста енориаши, седящи долу в църквата. Джудит Легарт: В момента нямаме пианист на цялостен работен ден, по тази причина бихме камбаната, че търсим човек. Фантастично е, че момчетата пристигнаха. Хенрик Йесперсен: Хората нямат концепция какъв брой е мъчно. Те свирят и с ръцете, и с краката по едно и също време. Голямо изкуство е да можеш да го правиш. В момента има огромен дефицит на органисти в църквите в Дания.Антон: Имаме по някоя дребна неточност, само че наподобява никой не може да я долови.Холгер Ларсен: Бяха необикновено положителни. И изключително като разбрах, че са едвам на 14 и 16 години. Чака ги огромно бъдеще!Антон: Целта е да стана органист!Фредерик: Определено органист!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР