В Дания изолацията вече не се препоръчва след положителен тест

...
В Дания изолацията вече не се препоръчва след положителен тест
Коментари Харесай

В Дания отпада изолацията при положителен тест за Ковид-19


В Дания изолацията към този момент не се предлага след позитивен тест за Ковид-19 поради огромното имунизационно покритие на най-уязвимите категории хора, съобщи Франс прес, като се базира на датските здравни управляващи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32378
" В бъдеще няма да има характерни рекомендации, изискващи уединяване след позитивен тест за Ковид-19 ", разгласи Националната организация по опазване на здравето.

През февруари страната бе една от първите в Европа, която анулира строгите ограничавания, наложени за въздържане на разпространяването на болестта. Но остана карантината при положение на позитивен тест за ковид.

Броят на приетите в болница с Ковид-19 хора в Дания остава постоянен през есента и се чака единствено леко нарастване през зимата с помощта на високия % на присъединяване в акцията за слагане на бустерни дози на хората над 50 години и на високия имунитет на популацията като цяло, показва Франс прес.

В страната с население от 5,9 милиона души имаше близо 3,4 милиона случая на болест с Ковид-19 от началото на пандемията, написа Българска телеграфна агенция.

Сега проби се правят единствено на хора със признаци и за които би трябвало да се откри диагнозата, с цел да се реши какво лекуване би трябвало да бъде назначено.

В случай на каквото и да е заболяване датските здравни управляващи предлагат на хората да си останат въпреки всичко вкъщи.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР