В Дания днес отпаднаха всички останали ограничителни мерки срещу разпространението

...
В Дания днес отпаднаха всички останали ограничителни мерки срещу разпространението
Коментари Харесай

Докато българите се чудят дали да се ваксинират, европейска държава махна ограниченията

В Дания през днешния ден отпаднаха всички останали ограничаващи ограничения против разпространяването на новия ковид, съобщи ДПА. Агенцията отбелязва, че това е станало допустимо, тъй като огромна част от популацията на страната е имунизирано против COVID-19.

Хората в Дания към този момент не би трябвало да демонстрират документ, доказващ, че са имунизирани против причиняваното от новия ковид заболяване, изкарали са инфекцията или не са инфектирани, с цел да имат право да посещават нощни заведения или да вървят на спортни събития. В страната COVID-19 към този момент не е систематизиран като " сериозна опасност за обществото ".
През последните месеци датското държавно управление последователно отменяше рестрикциите поради ковид като наложителното носене на маска.

Нощните заведения отвориха още веднъж при започване на този месец, откакто бяха затворени в продължение на година и половина. Досега обаче посетителите трябваше да покажат здравен документ. Смекчаването на ограничаващите ограничения в Дания стана допустимо с помощта на огромния брой имунизирани, съобщи в края на предишния месец министърът на опазването на здравето Магнус Хойнике.

Над 83 % от жителите на страната, навършили 12 години, към този момент са изцяло имунизирани, отбелязва ДПА. За хората, влизащи в Дания, обаче остават някои рестрикции. Необходим, да вземем за пример, е тест за пасажери, идващи от избрани страни и райони. От началото на пандемията в Дания, с население от 5,8 милиона души, са доказани близо 351 хиляди случая на ковид. Над 2600 индивида са умряли. За информация - в България все още изцяло имунизирано е под 16% от популацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР