В дългосрочен план се обсъжда възможността да се създаде многогодишна

...
В дългосрочен план се обсъжда възможността да се създаде многогодишна
Коментари Харесай

Кабинетът обмисля създаването на национален фонд за превенция срещу бедствия

В дълготраен проект се разисква опцията да се сътвори многогодишна национална стратегия, по която да се финансират планове за предварителна защита против бедствия.

Това стана ясно на среща на премиера акад. Николай Денков с регионалните шефове в страната. В диалога участваха също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на финансите Асен Василев.

„ Всеки от нас е на 100% предан на това да се оправим с унаследени проблеми. Очакваме от Вас да бъдете наши сътрудници в този развой, тъй че проведено, редовно и дълготрайно да се оправим “, обърна се министър-председателят към регионалните шефове.

По казуса с реакцията при бедствия и предварителната защита в полемиката се включиха също шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Александър Джартов и представители на Министерството на околната среда и водите. Предстои регионалните шефове да създадат обзор на сериозните точки по места, които имат незабавна нужда от финансиране по линия на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне.

Подготовката и провеждането на почтени и транспарантни избори за локална власт и уговорките на регионалните администрации в този развой също беше във фокуса на днешната среща. „ Отговорността ни е извънредно огромна, нямаме право на неточност. Ще създадем всичко допустимо от наша страна, с цел да Ви осигурим нужните условия за работа “, съобщи акад. Денков.

От своя страна вицепремиерът Мария Габриел открои три основни послания по отношение на подготовката на изборите - добра съгласуваност, цялостна бистрота на процеса и отчетност пред жителите. „ Нужна е готовност, с цел да се проведат изборите в спокойна конюнктура “, уточни Габриел.

На срещата регионалните шефове получиха информация за подхванатото досега от страна на Министерския съвет и неговата администрация, съгласно уговорките съгласно Изборния кодекс. Всички декларирани средства от регионалните шефове за първи и втори тур са обезпечени в цялостен размер. Очаква се решението на ЦИК във връзка с изборните бумаги и материали, с цел да бъдат създадени и детайлните инструкции към регионалните шефове. Всички периоди по подготовката на вота се съблюдават.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР