В дългосрочен план се обсъжда възможността да се създаде многогодишна

...
В дългосрочен план се обсъжда възможността да се създаде многогодишна
Коментари Харесай

МС: Обмисля се създаване на национален фонд за превенция срещу бедствия

В дълготраен проект се разисква опцията да се сътвори многогодишна национална стратегия, по която да се финансират планове за предварителна защита против бедствия.

Това стана ясно на среща на премиера акад. с регионалните шефове в страната. В диалога участваха също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова и министърът на финансите, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

„ Всеки от нас е на 100% предан на това да се оправим с унаследени проблеми. Очакваме от Вас да бъдете наши сътрудници в този развой, тъй че проведено, редовно и дълготрайно да се оправим “, обърна се министър-председателят към регионалните шефове.

По казуса с реакцията при бедствия и предварителната защита в полемиката се включиха също шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Александър Джартов и представители на Министерството на околната среда и водите.

Предстои регионалните шефове да създадат обзор на сериозните точки по места, които имат незабавна нужда от финансиране по линия на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР