В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един

...
В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един
Коментари Харесай

Ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2010 година, колко щяхте да имате сега?

В дълготраен проект фондовият пазар се е потвърдил като един от най-доходоносните способи за вложение, който обогатява вложителите повече от всеки различен клас активи.

Макар че при краткосрочни съмнения жилищата, облигациите, петролът и суровините от време на време превъзхождат акциите, в исторически проект акциите обезпечават най-високата междинна годишна възвръщаемост.

От най-ниската точка на коронавирусната пандемия през март 2020 година показателят S&P 500 е повишен с малко над 100%. За разлика от него общата пазарна капитализация на криптовалутите се е покачила съвсем двадесет пъти – от $141 милиарда до $2.4 трилиона към 17 май 2024 година

В последно време огромно внимание притеглят мемe монетите, изключително Shiba Inu (SHIB) , която от стартирането си на 1 август 2020 година е повишена с над 10,600,000%. По сходен метод Dogecoin претърпя метеоритен растеж от над 27,000% за шестмесечен интервал сред ноември 2020 година и май 2021 година

И въпреки всичко, измежду тази полуда, изключителната възвръщаемост на пионера на криптовалутите Биткойн (BTC) постоянно остава незабелязана.

Биткойн направи своя търговски дебют през юли 2010 година на цена от $0.0008 за токен. На тази цена хипотетична инвестиция от 100 лв. в първия ден можеше да се придобият към 70,000 BTC, при изискване че нямаше такси за транзакции.

Към момента на писане на публикацията Биткойн се търгува на цена от $66,800 за токен. Първоначална инвестиция от 100 лв., държана малко повече от 11 години и четири месеца, би поскъпнала до над 8.4 милиарда лв.. Тази астрономическа възвръщаемост би ви сложила измежду най-богатите хора в международен мащаб, съгласно Forbes.

Един от главните фактори е възприеманата оскъдица на Биткойн. За разлика от доста други криптовалути с огромни оптимални ресурси, BTC има лимитирано предложение от 21 милиона токена. Освен това възнагражденията за рандеман на Биткойн се понижават на половина на всеки четири години, което подсигурява, че цялостното предложение на токени няма да бъде достигнато преди почти 2140 година

Освен това Биткойн постоянно се преглежда като хедж против инфлация, изключително в изискванията на експанзивните парични политики на централни банки като Федералния запас. Тъй като паричното предложение в Съединени американски щати се уголемява доста след Голямата криза, закрепеното предложение на Биткойн го прави привлекателно средство за предпазване на стойност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР