В CОVID кризата има увеличение на приходите на Fintech компаниите,

...
В CОVID кризата има увеличение на приходите на Fintech компаниите,
Коментари Харесай

Ръст на приходите на Fintech компаниите въпреки COVID кризата

В CОVID рецесията има нарастване на приходите на Fintech фирмите, за разлика от други браншове. Това заяви Георги Пенев, шеф на Българската Fintech асоциация, която единствено преди два дни представи ежегодния си отчет, който има за цел да покаже развиването на сектора в страната.

" Използваме финансовите доклади на Fintech фирмите и вземаме информацията от годишните финансови доклади и въз основата на тях, по-късно вършим избрани умозаключения ", сподели Пенев. 

Според отчета, междинната заплата в бранша е към 3900 лева, което е два пъти и половина по-висока от междинната за страната, разяснява той пред БНР. 

Експортният капацитет при Fintech фирмите е 70-80%, по отношение на едвам 20 % от останалите български компании, които имат артикули и услуги задоволително положителни, с цел да отидат на задграничните пазари.

" Развивайки тази промишленост, ние вършим цялата си стопанска система все-по експортно насочена ", съобщи още Пенев.

Въпреки пандемията общите и оперативните доходи на промишлеността се усилват и доближават връх от надлежно 1.4 милиарда лева и 1.063 милиарда лв.. Като достижение е посочено, че 44% от всички заети във финтех промишлеността в България са дами, а 62% от компаниите имат най-малко една жена член в съвета на шефовете.

От асоциацията регистрират, че през последните две години 32.2 милиона евро са вложени в български финтех дребни и междинни предприятия. Повече от 6 милиона евро пристигнаха от 5 български вложители, които видяха капацитета допълнително от 10 финтех дребни и междинни предприятия.

Подчертава се също по този начин, че Европейската комисия работи по тактика за цифрово финансиране и законодателни оферти за пазарите на крипто активи, както и по закон за цифрова оперативна резистентност. Обновена е и тактиката за съвременни и безвредни заплащания на дребно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР