В четвъртъкще преобладава слънчевовреме, но от запад ще има временни

...
В четвъртъкще преобладава слънчевовреме, но от запад ще има временни
Коментари Харесай

Внимание, силен вятър: Жълт код е в сила за 21 области на страната

В четвъртък ще доминира слънчево време , само че от запад ще има краткотрайни нараствания на облачността, най-вече междинна и висока. Ще бъде съвсем без превалявания. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан и мощен. Максималните температури ще са сред 7° и 12°, в София – към 7°, оповестиха от Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Синоптиците са оповестили жълт код за мощен вятър в 21 области у нас за през днешния ден. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Търговище, Сливен, Стара Загора, Габрово, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Кърджали и Благоевград.

   
По Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, а през нощта против петък на обособени места едва ще превали. Максималните температури ще са 5°-7°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
  
В планините облачността ще е променлива, по най-високите върхове – по-често забележителна. На места ще има слаби валежи от сняг, преди обяд в масивите от Източна България – от дъжд. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 3°, на 2000 m – към минус 3°.  

В петък и събота ще се задържи много прохладно, с сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна. През първия ден на обособени места, основно в Източна България и планините, ще превали едва, най-вече сняг, а втория превалявания от дъжд и сняг ще има на повече места в Северна и Източна България.

Сутрешните температури ще са по-ниски в събота – в обособени региони, предпазени от вятъра, минималните ще са до минус 7°, минус 8°. Ще се намалят и дневните температури - оптималните ще са най-вече сред 2° и 7°.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на  .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР