В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да

...
В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да
Коментари Харесай

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле разгласи, че възнамерява да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за унищожаване на налозите върху софтуерните нововъведения.

В известие в Twitter Букеле съобщи, че освобождението от налози ще обхване приходите, имуществото, финансовите облаги и вносните мита върху софтуерните нововъведения, като да вземем за пример шифроване, софтуерно програмиране, създаване на изкуствен интелект и произвеждане на компютърен и информационен хардуер.

Законопроектът има за цел да насърчи растежа в софтуерния бранш, да притегли задгранични вложения и да модернизира стопанската система на страната.

Тази самодейност е част от по-широките старания на администрацията на Букеле за поощряване на нововъведенията и дигитализацията в разнообразни браншове. Ако бъде утвърдена, тя може да трансформира Салвадор в привлекателна дестинация за софтуерни компании и стартъпи.


 


Приемането на Биткойн от Салвадор беше оценено като смела и новаторска стъпка, която може да проправи пътя на други страни да последват образеца му.

Освен това Салвадор одобри Биткойн като законно платежно средство, с цел да подтиква финансовото приобщаване и да понижи зависимостта от щатския $.

Първоначално Международният валутен фонд разкритикува този ход, само че рисковете не се материализираха.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР