В четвъртък вечерта на концерт с филхармонията на Дюселдорф бяха

...
В четвъртък вечерта на концерт с филхармонията на Дюселдорф бяха
Коментари Харесай

Младата Светлина Стоянова е финалистка на авторитетен оперен конкурс в Германия


В четвъртък вечерта на концерт с филхармонията на Дюселдорф бяха определени 10 от новите оперни гласове от целия свят. След асортимент от няколко кръга до финала доближи и българката Светлина Стоянова.

Конкурсът "Нови гласове" (Neue Stimmen 2017) се организира на всеки две години в Германия. Той е прочут с наситеното наличие на продуценти и представители на международните оперни театри. Допускането до състезанието става след прослушване на 26 места в света. След подбора и след прослушването до финала доближиха 42 души. На полуфинала пяха 16, а до финала доближиха по пет млади дами и мъже.
 Светлина Стоянова се класира трета в интернационалния конкурс за млади оперни реализатори в Букурещ Светлина Стоянова се класира трета в интернационалния конкурс за млади оперни реализатори в Букурещ / БГНЕС
Председател на журито тази година бе шефът на Виенската опера Доминик Майер. Пред финалистите на този конкурс се подвига завесата на огромните оперни подиуми по света.

Като ученичка Светлина Стоянова е една от солистките на Детския радиохор на БНР. След това учи вокално изпълнителско изкуство, приключва оперно пеене и след година ще приключи и специализация в оперното учебно заведение в Консерваторията в Глазгоу, Шотландия.

Миналата година тя бе първа измежду дамите и завоюва трета премия на интернационалния оперен конкурс „ Льо Гран при дьо л’опера ” (Le Grand Prix de l'Opera) на Букурещката опера. През 2017 Светлина Стоянова реализира поредност записи със Симфоничния оркестър на БНР и зарадва публиката у нас със независим концерт на "Софийски музикални седмици".

Според музикалните критици, които са осведомени с участията на мецосопрана, пред Светлина Стоянова се отварят международните оперни подиуми. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР