В четвъртък управителният съвет на държавен фонд Земеделие ще вземе

...
В четвъртък управителният съвет на държавен фонд Земеделие ще вземе
Коментари Харесай

Държавата ще плати дълг на частна фирма предизборно

В четвъртък управителният съвет на държавен фонд " Земеделие " ще вземе решение за погашение на дължимите суми на тютюнопроизводителите от Североизточна България, които имат вземания от частна гръцка компания от 2016 година, оповестява " Сега ".

В това увери министърът-председателят Бойко Борисов на среща с протестиращите за парите си в шуменското село Пристое. В знак на неодобрение в събота те блокираха основния път Шумен-Силистра и се обърнаха за помощ към премиера. В отговор той ги посети.

Издължаването ще стане посредством държавната помощ " Де минимис ". " Хората, които ги е болял кръстът, до момента в който садят тютюна, до момента в който го берат, до момента в който го прибират, ще си получат и парите ", съобщи министър председателят, представен от пресцентъра си. Той посочи, че е належащо кметовете и регионалните шефове от района човек по човек да създадат описи със засегнатите стопани, с цел да им бъде помогнато.

" България не е единствено на жълтите павета. България е и тук – това са хора отрудени - в земята, в тютюна. За какво ли не се харчат пари, те заслужават да им обърнем внимание ", уточни Борисов и добави, че са нужни към 1.5 млн.-2 млн. лева

" Предайте на всички - който е садил и е изгубил, да създадем по този начин, че по лист след четвъртък да може да си вземе парите ", съобщи министър председателят.

На срещата в Пристое тютюнопроизводителите го осведомиха и за различен проблем. От 2010 година те получават преходна национална помощ без да са знаели, че за нея дължат налози. А в този момент би трябвало да ги погасяват за 5 години обратно. " С налозите е по-трудна работата, там можем да създадем само отлагане с доста години и да търсим отново прекомпенсиране във времето. Защото видяхте - искахме на мюфтийството да опростим налога и какъв писък се наддаде. Така че за налозите особено ще мислим ", отговори министър председателят.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР