В четвъртък цените на петрола отбелязаха забележителен спад от около

...
В четвъртък цените на петрола отбелязаха забележителен спад от около
Коментари Харесай

Икономиките на Китай и САЩ застрашават цените на петрола

В четвъртък цените на петрола означиха незабравим спад от към 5%, достигайки най-ниската си стойност от четири месеца насам.

Този спад бе провокиран от опасенията на вложителите по отношение на световното търсене на нефт, повлияни от обезкуражаващи стопански данни както от Съединени американски щати, по този начин и от Азия.

По-конкретно, фючърсите на сорта Brent се намалиха с 4.6% и се откриха на равнище от $77.42 за барел, до момента в който американският недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) спадна с 4.9% до $72.90 за барел. И двата типа нефт доближиха най-ниските си равнища от 7 юли насам, като се търгуваха надлежно за $76.60 и $72.16, което демонстрира забележителен спад.

Според Фил Флин, анализатор в Price Futures Group, който посочи преобладаващия скептицизъм в графиките, пазарът показва отрицателни настроения и наклонност. Тези настроения евентуално ще се запазят, в случай че не настъпи основна смяна, която да им противодейства.

Няколко фактора способстваха за този спад, в това число повишаването на броя на новите молби за помощи при безработица в Съединени американски щати, което подсказва за омекване на пазара на труда. Освен това през октомври продажбите на дребно в Съединени американски щати означиха спад за първи път от седем месеца, което подсказва закъснение на търсенето заради понижаване на потребителските разноски.

Въпреки че прогнозите на ОПЕК и Международната организация по енергетика предвиждаха ограничавания в предлагането през четвъртото тримесечие, последните данни от Съединени американски щати демонстрираха остатък на ресурси. Освен това предстоящото понижение на активността на петролните рафинерии в Китай в допълнение ускори опасенията на вложителите. Работата на рафинериите в Китай понижа през октомври заради отслабеното търсене на промишлени горива и по-малките маржове при преработката.

Интересно е, че все пак китайските стопански индикатори демонстрираха някои позитивни трендове, като увеличеното промишлено произвеждане и растежът на продажбите на дребно надвишиха упованията през октомври.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР