В четвъртък ще се проведе второто мирно шествие в подкрепа

...
В четвъртък ще се проведе второто мирно шествие в подкрепа
Коментари Харесай

Не сме неутрални: Шествие в подкрепа на военната помощ за Украйна |

В четвъртък ще се организира второто спокойно шествие в поддръжка на Украйна в София. Събитието е под надпис " Не сме неутрални! " и главното му искане е изпращането на военно-отбранителна помощ за Украйна.

Поводът за протеста са свидетелските фрагменти за убийства на цивилни в Буча. Организатори са жителите, които предизвикаха.

Шествието ще стартира в 18:30 часа пред постройката на Народното събрание, ще премине през Руския културно-информационен център, където протестиращите ще оставят остарели обувки в памет на жертвите в Украйна, и ще приключи пред постройката на Националната телевизия.

Организаторите настояват, че България не може да остане неутрална, тъй като по този начин се трансформира в съизвършител на агресора.

" Не можем да останем неутрални като страна. Трябва да помогнем на Украйна да отбрани децата си от тази безподобна експанзия, включително и с военно-отбранителна помощ. Всички наши сътрудници в Европейския съюз към този момент го направиха. Нека не се залъгваме - незаемането на страна и отказването на помощ е съучастничество с агресора.Не можем да останем неутрални като жители. Нека още веднъж излезем по улиците на България. В нас е силата да влияем на държавното управление си, да покажем, че ни е позор от политиците, които прокарват ползите на Путин тук, че желаеме България твърдо да застане на вярната страна на историята ", пишат уредниците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР