В четвъртък ще е предимно слънчево. Около и след обяд

...
В четвъртък ще е предимно слънчево. Около и след обяд
Коментари Харесай

До 34 градуса в четвъртък, на места ще превали и прегърми

В четвъртък ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места, основно в планинските, северозападните и крайните източни региони, ще превали временен дъжд, допустимо е и да прегърми. Ще духа слаб, най-вече североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 29° и 34°, в София - към 29°, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, към и след обяд с купеста облачност. Само на изолирани места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб, най-вече източен вятър. Максималните температури ще са сред 25° и 29°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Над планините ще е най-вече слънчево. Около обяд и в следобедните часове ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра - към 15°.

В петък ще бъде най-вече слънчево, към и след обяд - с купеста облачност, по-значителна основно над планинските региони в Западна България. На обособени места там ще превали временен дъжд, ще прегърми. Вятърът ще е слаб, от югоизток. Температурите ще се покачат още малко и оптималните ще са сред 31° и 36°, по Черноморието 24°-26°.

В събота по добре изразен леден атмосферен фронт още преди обяд над западните региони, по-късно денем и през нощта против неделя и в Централна България, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, локално интензивни, с гръмотевични стихии и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб до сдържан и с него ще прониква относително студен въздух. Температурите в Западна България ще стартират да се намаляват, на изток, където вятърът от юг-югоизток ще се усили, ще са към момента високи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР