В ЧЕТВЪРТЪК СЕ ОЧАКВА ДА Е НАЙ-СТУДЕНО Без промяна остава

...
В ЧЕТВЪРТЪК СЕ ОЧАКВА ДА Е НАЙ-СТУДЕНО Без промяна остава
Коментари Харесай

ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА В РУСЕНСКО Е СПОКОЙНА

В ЧЕТВЪРТЪК съдебна експертиза ОЧАКВА ДА Е НАЙ-СТУДЕНО

Без смяна остава зимната конюнктура на територията на Русенско, съобщи регионалният шеф Анатоли Станев. Всички пътни сектори от републиканската и общинската пътна мрежа са отворени и проходими при зимни условия. Няма информация за закъсали моторни транспортни средства. През цялата нощ републиканската пътна мрежа е почиствана и обработвана против обледяване от 25 профилирани машини. И все още по-голямата част от тях са на терен и не престават да работят. По последни данни няма и обитаеми места без електрозахранване, вода и телекомуникации.

Снежната завивка в района е до 1 – 2 сантиметра, като тя най-вероятно ще се задържи и през идващите няколко дни. Никъде няма снегонавявания. Скоростта напразно е малко над25 км/ч. от изток-североизток, като не се чакат по-сериозни пориви. Температурите също ще продължат заран да бъдат негативни, а по обед и следобяд да са над 0°C. Най-студено се чака да е в четвъртък сутринта, когато температурата ще спадне до -7°C. Комбинацията от тези фактори основава предпоставки за замръзване. През уикенда времето ще е с раздрана облачност, като утринните температури ще бъдат още веднъж негативни. Освен това тук-там има заплаха видимостта да бъде съществено понижена. От Областната администрация припомнят на водачите да излизат на пътя единствено с добре готови за зимата коли и да карат със съобразена с изискванията скорост. Председателите на етажна благосъстоятелност и шефовете на заведения и магазини би трябвало пък да почистят прилежащите към постройките площи.

Областният шеф Анатоли Станев е в непрекъснат контакт с всички институции от района, имащи отношение по зимната подготовка в Русенско.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР