В четвъртък президентът на САЩ Джо Байдън обяви допълнителна помощ

...
В четвъртък президентът на САЩ Джо Байдън обяви допълнителна помощ
Коментари Харесай

Байдън обяви още 800 милиона долара военна помощ за Украйна

В четвъртък президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи спомагателна помощ за сигурността на Украйна, защото администрацията му работи за подсилване на силите на страната, които се борят против съветската инвазия, съобщи CNN.

" Днес разгласявам 800 милиона $ за по-нататъшно подсилване на способността на Украйна да се бори в източната част на Донбас ", сподели Байдън. "

По-рано CNN заяви, че Байдън възнамерява да разгласи новите колета с помощ, които включват тежка артилерия и муниции, до момента в който осведоми американците за положението на спора, който наближава втория си месец и навлиза в нова кървава фаза, за която американски публични лица обявиха, че може да се окаже кървава.

В четвъртък администрацията на Байдън разгласи и нова стратегия, наречена " Обединение за Украйна ", която ще обезпечи опростена процедура за украинските бежанци, искащи да дойдат в Съединени американски щати.

 

Новият пакет за военна помощ, разгласен от президента, възлиза на към 800 млн. $, откакто по-рано този месец беше подхваната сходна мярка. Ако бъде утвърден, последният пакет ще значи, че Съединени американски щати са отпуснали към 3,4 милиарда $ за подкрепяне на Украйна от началото на съветската инвазия на 24 февруари.

Това ще бъде последното президентско редуциране, до момента в който Конгресът не утвърди отпущането на още пари за оръжия за Украйна. В рамките на президентското редуциране Министерството на защитата изтегля оръжия и съоръжение от запасите на Съединени американски щати, с цел да ги изпрати на Украйна, вместо да закупи нови оръжия от производителите.

Съединени американски щати ще забранят на обвързваните с Русия кораби да влизат в американски пристанища в опит да изолират в допълнение Москва.

" Нито един транспортен съд, който плава под съветски байрак или който е благосъстоятелност на съветски ползи, няма да може да дебаркира в пристанище на Съединени американски щати или да има достъп до нашите крайбрежия ", съобщи Байдън в изявление в Белия дом.

Той съобщи, че това е " още една сериозна стъпка ", която Съединени американски щати подхващат дружно със съдружниците си от Канада и Европа, " с цел да откажат на Русия изгодите от интернационалната икономическа система, на които тя толкоз се е радвала в предишното ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР