В четвъртък отборът на Ливърпул стана официално новия шампион на

...
В четвъртък отборът на Ливърпул стана официално новия шампион на
Коментари Харесай

Грозната страна на триумфа - огромни безредици след титлата на Ливърпул, има ранени

В четвъртък тимът на Ливърпул стана публично новия първенец на Англия. Това е първа купа за "мърсисайдци " от 30 години насам. Феновете на отбора по целия свят бяха в неописуема уефория и се радваха бурно.

За страдание обаче стана известно, че един човек е наръган с нож, а десетки са ранени по време на среднощния безпорядък в град Ливърпул, в резултат на праднестватата. В същото време управляващите в града разрешиха на полицията да арестува почитатели на отбора поради безредиците. Още повече, че една от историческите здания е била подпалена, откакто в нея е попаднала бомбичка.

Празненствата по улиците на Ливърпул протичаха напълно спокойно, само че през нощта са избухнали вълнения по крайбрежните улици. Това е довело до пострадването на доста хора. Полицията се пробва да откри надзор, само че все изпитва усложнения при дейностите си.

Подпалената постройка е един от знаците на града. Известна е като Сградата с птицата ливър. Митичното създание е част от герба на града и участва в емблемата на футболния клуб.

 Ливърпул
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР