В четвъртък може да очакваме да се прегласува решението на

...
В четвъртък може да очакваме да се прегласува решението на
Коментари Харесай

Контрера: СОС ще прегласува решението си за състава на комисиите

В четвъртък може да чакаме да се прегласува решението на Столичния общински съвет (СОС) от 8 февруари за избора на непрекъснатите комисии и техните ръководители, съобщи за “Труд news ” общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

 

Припомняме, че това решение бе върнато от регионалния шеф на София-град Вяра Тодева, тъй като не била спазена процедурата за привикване на съвещанието - три дни по-рано материалите да са предоставени и всички да са осведомени с това какво ще се гласоподава, което е условието на правилника.

 

“Връщането на Тодева не значи нелегално или незаконосъобразно решение на СОС, тъй като единствено съдът може да се произнесе по тези въпроси, сподели Контрера. Според него е непозволено орган на централната власт по административен път да се намесва във вътрешно организационни въпроси на общинския съвет.

 

“Доколкото чувствам настроенията в съвета, ще се върви към прегласуване на това решение ”, счита Контрера.

 

Според него е видно, че ППДБСС са в изолираност и всичко, което приказва Борис Бонев, задълбочава тази изолираност. Което слага въпроса по какъв начин те ще търсят поддръжка за техни решения и сега настройва сполучливо против себе си всичко останали.

 

Така актът на Тодева ще бъде прегласуван. “Но, за да бъде циркът цялостен, чакам Тодева отново да измисли някоя нелепост и да върне и това решение ”, счита Контрера.

 

Според него и без ротация Тодева би трябвало да бъде заменена, тъй като основава единствено кавги към себе си.

 

ППДБСС бяха тези, които обясняваха, че незабавно би трябвало да гласуваме за техен претендент, с цел да можем да стартираме работа в Столичния общински съвет, напомни през днешния ден общинският консултант от Българска социалистическа партия и някогашен претендент за кмет Ваня Григорова.

 

А откакто техен претендент беше определен, те взеха решение, че би трябвало да блокират работата, тъй като желаеха да получат председателските места на всички съществени най-големи 5 комисии.

 

Корнелия Нинова работеше против Българска социалистическа партия на локалните избори в София, съобщи още Григорова. Тя бе безапелационна, че тъй като се вършат на съпротива, на “Възраждане ” е хубаво да се подсети, че с помощта на напъните на Костадин Костадинов бе определен кмета на София Васил Терзиев.

 

А ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС Иван Таков сподели за “Труд news ”, че съветниците от ППДБСС готвят смяна в правилника, с цел да се вдигне заплатата на кмета, оттова - и на общинарите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР