В четвъртък Левски гостува на Лудогорец в първия от двата

...
В четвъртък Левски гостува на Лудогорец в първия от двата
Коментари Харесай

Левски ще бори редица негативни серии срещу Лудогорец

В четвъртък Левски гостува на Лудогорец в първия от двата мача сред двата отбора, с които ще се постави завършек на футболната година в българския футбол, написа " Тема Спорт ". Съперниците първо ще се изправят един против различен на " Хювефарма Арена " в отсрочен мач от efbet Лига, а по-късно в неделя те ще повторят същото упражнение, само че този път в конфликт от 1/8-финала за Купата на България.

В първия дуел Левски ще опита да постави завършек на две отрицателни серии. " Сините " са без триумф в 7 следващи мача в efbet Лига, откакто записаха 2 загуби и 5 равенства в последните си мачове. Нещо, което не се бе случвало от 70 години!
 Николай Михайлов минава медицински прегледи през днешния ден
Николай Михайлов минава медицински прегледи през днешния ден

Те ще би трябвало да покажат какво е положението на стража

В същото време столичани ще опитат да спрат и неприятната си серия против Лудогорец. Левски не е побеждавал разградчани от 6 години, като е в серия от 19 мача без триумф над този съперник, 14 от които в Разград. Последната победа на " сините " е от 2016 година, когато печелят с 1:0 на " Герена " с късен гол на Божидар Краев. Тогава към момента тимът бе воден от Люпко Петрович, акциите се държаха в триумвират, който дни по-късно ги трансферира на Спас Русев. От тогава на " Герена " се смениха няколко притежатели, треньори и куп играчи, само че почитателите по този начин и не видяха победа над " орлите ".

Във въпросните 19 мача Левски записа 4 равенства и 15 провали от Лудогорец в шампионата. Головата разлика е 10:34 в интерес на " зелените ". В тези дуели " сините " бележат едвам по 0,53 гола приблизително на мач, до момента в който противникът им е с 1,79. В този интервал столичани единствено 2 пъти съумяват да опазят мрежата си " суха ", до момента в който в цели 12 мача не съумяват да отбележат - т.е. били са импотентни в предни позиции в 63,16% от случаите.

Левски има единствено 1 победа като посетител на Лудогорец. Тя е отпреди 9 години - 1:0 на 7 декември 2013-а, с гол на французина Ларсен Туре. Оттогава са изиграни 14 турнирни мача сред противниците в Разград, в които " сините " по този начин и не ликуваха...

Сега отново се приказва за нов сбственик на " Герена ", а в състава е братът на Божидар Краев - Андриан. Идва ли краят на сините страдания против хегемона в шампионата?
 Левски взима играчи от Саутхемптън
Левски взима играчи от Саутхемптън

" Спорт Рипъблик " е притежател на клуба от Премиър лийг
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР