В четвъртък Комисията по граждански свободи на Европейския парламент призова

...
В четвъртък Комисията по граждански свободи на Европейския парламент призова
Коментари Харесай

Симеон Славчев, МИР: Брюксел показа червен картон на правителството на Бойко Борисов

В четвъртък Комисията по цивилен свободи на Европейския парламент прикани българското държавно управление да подсигурява зачитането на полезностите на Европейски Съюз и Хартата на главните права. Комисията утвърди с 35 гласа „ за “, 30 гласа „ срещу “ и 1 глас „ въздържал се„ план за резолюция по отношение на „ забележителното утежняване на спазването на правилата на правовата страна, демокрацията и главните права, в това число независимостта на правосъдната власт, разделянето на управляващите, битката против корупцията и свободата на медиите “ в България.
Евродепутатите акцентират нуждата българското държавно управление да подсигурява по-строг надзор върху метода, по който се изразходват средствата на Европейски Съюз, и неотложно да отговори на опасенията, че парите на данъкоплатците се употребяват за повишаване на благосъстоянието на лица, свързани с ръководещата партия.
„ С тази своя резолюция на процедура за първи път по явен и безапелационен метод евродепутатите демонстрираха червен картон на държавното управление на Бойко Борисов “, сподели водачът на партия МИР Симеон Славчев.
Припомняме, че ръководителят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев още при започване на септември месец изпрати писмо до госпожа Катарина Барли – заместник-председател на Екологичен потенциал с молба Европейският парламент да обърне внимание на протичащото се в България. В писмото си до заместник-председателя на Европейския парламент Славчев настоя най-сетне европейските институции да видят, че парите на немските, нидерландските, австрийските, белгийските и всички други европейски  данъкоплатци най-нагло се крадат от Бойко Борисов и неговото държавно управление пред безучастния взор на основния прокурор на България Иван Гешев.
„ Българите към този момент се опълчват на този олигархично-мафиотски модел на ръководство в България. Силно се надявам, че и европейските институции, представляващите цялото европейско семейство, също ще намерят своите способи и средства, с които да подкрепят българския народ  в борбата му с мафията. Разчитаме на Вашата и на европейската взаимност! “, писа при започване на септември месец водачът на партия МИР Симеон Славчев до заместник-председателя на Екологичен потенциал.
„ Изключително съм щастлив и благодаря на госпожа Барли, както и на всички евродепутатите, които със своята резолюция от нощес като се изключи че обърнаха съществено внимание на всички процеси, които текат сега в България, само че и станаха солидарни с българските жители, които към този момент повече от 85 дни стачкуват против държавното управление на Бойко Борисов “, сподели още ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.
Той не скри и своето задоволство, че една от точките в резолюцията на Комисията по цивилен свободи на Европейския парламент е измененията в изборното законодателство в България директно преди идващите парламентарни избори.
 Политическа партия МИР: Цвета Караянчева неотложно да подаде оставка Политическа партия МИР: Цвета Караянчева неотложно да подаде оставка
Заради систематичното уронване на престижа на Народното събрание и свалянето на равнището на институцията партия МИР (Морал, Инициативност, Ро...
„ В моето писмо до госпожа Барли при започване на септември месец я осведомих, че ръководещото болшинство в българския парламент е приело промени в Изборния кодекс, с които се саботира провеждането на почтени избори посредством машинно гласоподаване. Радостен съм, че и сигналът, който партия МИР изпрати до Европейската комисия поради саботирането на машинното гласоподаване, с което с изключение на законите в България (Глава 14, раздел III на Изборния кодекс), се нарушават член 20, 22 и 223 от Договора за действието на Европейския съюз, даде своя резултат “, сподели още водачът на партия МИР Симеон Славчев.
„ Сега е значимо натискът от страна на европейските институция към държавното управление на Бойко Борисов да се ускори още повече и Европейската комисия да изпрати свои наблюдаващи в България, с цел да може да се предотврати готвеното за следващ път от ГЕРБ подправяне на изборите и замяна на вота на българските жители “, беше безапелационен Симеон Славчев.
Той прикани всички български жители да излязат пред Народното събрание и да изразят своето неодобрение против всички дейности и бездействия на ръководещите от ГЕРБ, лъжепатриотите и аптечните бензинджии посредством кротичък митинг.
„ Европейският парламент сподели, че е взаимен с митингите в България, в този момент е момента всички българи, които желаеме и се борим за смяната в страната, да покажем нашата взаимност и поддръжка и персонално да се включим в митингите и смяната “, приключи водачът на партия МИР Симеон Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР