В четвъртък и петък се проведоха срещи на ПГ на

...
В четвъртък и петък се проведоха срещи на ПГ на
Коментари Харесай

Строителният и пътен бранш проведоха срещи с „ИТН“ за индексация на договорите в строителството

В четвъртък и петък се организираха срещи на ПГ на „ ИТН “ с Камарата на строителите в България и Българска браншова камара- пътища.

Срещите бяха по отношение на нуждата от незабавно приемане на методика за индексиране на договорите с обществени възложители.

Участниците в диалозите показаха своята поддръжка към настояванията на браншовите организации, като изпълнителите споделиха пред депутатите, че наложително би трябвало да се одобри решение за индексиране на договорите, предоставени от страната и общините. В противоположен случай е застрашено осъществяването на обекти за милиарди, които се осъществят, както с национално, по този начин и с европейско финансиране.

„ Строителните компании са изправени пред най-голямото тестване до момента, стотици наши сътрудници не съумяват да устоят на натиска и проблемите, и резултатът е, че досега близо 500 компании са отпаднали от пазара “, сподели ръководителят на УС на КСБ – инж. Илиян Терзиев.

„ Ако не се откри решение, сходна орис заплашва още стотици компании “, добави той. „ Нещо повече – българските жители няма да получат по този начин нужната инфраструктура, а на Брюксел ще би трябвало да се връщат милиарди поради несъблюдение на контрактуваното по европейските стратегии “, сподели още ръководителят на УС на КСБ.

Народните представители от Има Такъв Народ показаха единодушие, че е нужно Народното събрание бързо да одобри импортираните промени в Закона за публичните поръчки.

В срещата участваха Тошко Йорданов ръководител на ПГ на „ ИТН “, вицепремиерът Гроздан Караджов и министър на Министерство на регионалното развитие в оставка, както и народните представители – Златомира Мострова, Снежанка Траянска, Пламен Абровски, Христинка Иванова, Иван Клисурски, доктор Ивайло Христов и Тихомир Тенев.

Пътните планове и поддържането на Републиканската пътна мрежа на територията на Република България са сложени пред действителен риск от неспособност за осъществяване и наложително прекъсване. Българска браншова камара „ Пътища “ в продължение на една година сигнализира всички държавни институции за сериозността на проблемите в пътно-строителния бранш, само че до съответни решения не се стигна, споделиха по време на срещата представителите на пътната камара.

В случай на липса на съответна реакция на поставените проблеми, си резервираме правото да предприемем всички позволени от закона дейности, които да защитят живота и здравето на хората, показаха от пътния отрасъл по време на срещата.

Има Такъв Народ ще поддържа измененията в Закон за обществените поръчки, които ще разрешат казуса.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР