В четвъртък и петък (25 и 26 април) и в

...
В четвъртък и петък (25 и 26 април) и в
Коментари Харесай

Полицията във Варна с полезни съвети към водачите за предстоящите празници

В четвъртък и петък (25 и 26 април) и в понеделник (29 април) екипи на бранша ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна. Полицейските екипи, спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата ще се подсигурява и посредством потреблението на автоматизираните системи за надзор на скоростта. 

В града се плануват засилени полицейски инспекции за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, ръководство на МПС без удостоверение за дееспособност и други. Акцент през идните почивни дни ще бъде комплициран върху държанието на пешеходците на пътя, както и на водачите на МПС във връзка с тях, съобщи пред публицистите основен контрольор Петко Камбуров, като им обясни, че " тази интервенция ще се организира паралелно с всички останали ограничения за обезпечаване на сигурността на пътя по време на Великденските празници ".

Въвежда се възбрана за придвижване на товарни транспортни средства на 25 април (четвъртък) от 16:00 до 20:00 часа и на 29 април (понеделник) от 14:00 до 20:00 часа.

За предотвратяване от попадане в риск от пътно – транспортни катастрофи ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна поучава:

1) Преди пътуването прегледайте главно редовността на автомобила си! Проверете спирачната система, маслото, гумите и светлините.

2) Пътуването би трябвало да е добре планувано и е по-добре да се реализира през светлата част на денонощието! Не поставяйте авансово час за идване! Запознайте се с настоящата пътна конюнктура.

3) Бъдете виновни към себе си, фамилията си и останалите на пътя! Бъдете толерантни!

4) Не сядайте зад кормилото след приложимост на алкохол или наркотични субстанции!

5) Шофирайте постоянно със съобразена скорост! Бъдете съсредоточени!

6) Винаги поставяйте защитните колани!

7) Не предоставяте автомобила си на недееспособен лидер! На дълъг път зад кормилото постоянно би трябвало да е най-опитният лидер! 

8) Не губете самообладание и не предприемайте рисковани маневри! В колона постоянно се съобразявайте със скоростта на останалите. При попадане в неподвижна колона в тунел – изгасете мотора!

9) Бъдете изключително внимателни за неравностите по пътното платно! След зимния сезон е допустимо утежняване положението на пътните настилки.

10) Проверете авансово за валидността на документите си, както й за назаплатени санкции по Закона за придвижване по пътищата.

- Информация за реда и метода на заплащане на санкции може да намерите на адрес:

                                      https://mvr.bg/opp/административни-услуги
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР