В четвъртък държавните медии съобщиха, че висшите лидери на Комунистическата

...
В четвъртък държавните медии съобщиха, че висшите лидери на Комунистическата
Коментари Харесай

Елитът на китайската компартия прие историческа резолюция

В четвъртък държавните медии оповестиха, че висшите водачи на Комунистическата партия са завършили основната си среща в Пекин с приемането на значима резолюция за предишното на партията, която се чака да затвърди наследството на президента Си Цзинпин в китайските учебници по история, заяви Агенция Франс Прес.

От понеделник в китайската столица Си, неоспорим водач на най-многолюдната страна в света, управлява основен пленум на висшите представители на ръководещата партия.
 Байдън и Си Цзинпин ще проведат онлайн среща идната седмица Байдън и Си Цзинпин ще проведат онлайн среща идната седмица
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и китайският президент Си Дзинпин ще се срещнат онлайн идната седмица, заяви Bloomberg. Според източ...

Около 400 членове на могъщия Централен комитет одобриха резолюция " Основни достижения и исторически опит в битката за стогодишнината на партията " - третата сходна резолюция в нейната 100-годишна история.

В дългия отчет се приканва за отстояване на " верния мироглед за историята на партията ", заяви организация Синхуа, като добави, че партията е " написала най-величествения епос в историята на китайската нация за хиляди години ".

" Централният комитет на партията прикани цялата партия, цялата войска и хората от всички етнически групи да се обединят по-тясно към Централния комитет на партията с другаря Си Цзинпин като ядро, с цел да осъществят напълно новата епоха на социализма с китайски характерности, провъзгласена от Си Цзинпин ", се споделя в документа.

Тазгодишният пленум проправя пътя към 20-ия партиен конгрес през есента на идната година, на който се чака Си да получи трети мандат, с което да си обезпечи позицията на най-могъщия китайски водач след Мао Цзедун.

Анализаторите настояват, че резолюцията ще помогне на Си да затвърди властта си, като изложи на показ визията си за Китай преди конгреса следващата година.
 Инфлацията в Китай се трансформира в световен проблем Инфлацията в Китай се трансформира в световен проблем
Проблемите на Китай с покачващата се инфлация се утежняват. Цените на продуктите, излизащи от китайските фабрики, регистрираха рекорден скок...

Мандатът на Си е белязан от огромна битка с корупцията, репресивни политики в райони като Синцзян, Тибет и Хонконг и все по-настъпателен метод към външните връзки.

Той също по този начин сътвори фетиш към водачеството, който потиска рецензиите, изтласква противниците си и вкарва личната си политическа доктрина, наречена " Мисълта на Си Цзинпин ", измежду учениците.

Тази седмица Синхуа дефинира Си като " безспорно главната фигура в определянето на хода на историята ".

Подобно на всички срещи на висшето управление на Китай, четиридневната пленарна сесия се организира при закрити врата.

Събитието се организира паралелно със засилена интернационална дипломатическа активност.
 Китай забрани на капиталовите медиатори да наемат инфлуенсъри Китай забрани на капиталовите медиатори да наемат инфлуенсъри
Китайските регулатори не разрешиха на капиталовите медиатори да наемат инфлуенсъри в обществените мрежи, посредством които да притеглят нови кл...

Пекин и Вашингтон оповестиха неочакван пакт за климата на срещата на върха COP26 в сряда - в контраст на неотдавнашните им пререкания - и се чака Си и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да проведат видеоконференция в близко бъдеще.

Въпреки това в четвъртък Си предизвести и за връщане към раздялите от епохата на " Студената война " в Азиатско-тихоокеанския район по време на речта си в коридорите на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие при продължаващото напрежение към Тайван.

" Опитите да се очертаят идеологически линии или да се образуват дребни кръгове на геополитическа основа сигурно ще се провалят ", съобщи той на виртуална бизнес конференция в фино завоалирани мнения, визиращи Съединените щати, въпреки и да не ги загатна буквално.

Тази седмица Пекин също по този начин реагира остро на визитата на американски законодатели в самоуправляващия се Тайван, който Китай преглежда като своя територия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР