В четвъртък, 15-ти юни, от 18 и 30 ч., в

...
В четвъртък, 15-ти юни, от 18 и 30 ч., в
Коментари Харесай

Поетична вечер в цветове в галерия „Димитър Георгиев“

В четвъртък, 15-ти юни, от 18 и 30 ч., в Музейна изложба „ Димитър Георгиев “ в Стария Пловдив измежду маслиновите дървета от изложбата Medi-Terra на Достена Лаверн посетители ще бъдат Поезията и нейните фенове.

Сродни души и дългогодишни приятелки поетесите Достена Лаверн и Аксиния Михайлова ще четат на български и на френски свои стихове под формата на самобитен лиричен разговор. Диалог почнал още от времето, в което Достена превежда стиховете на Аксиния на френски, с цел да излязат те години по-късно в влиятелната бяла сбирка на издателство Галимар в Париж откакто поетесата става притежател на премията Аполинер във Франция.

Познати на българската и на френската аудитория, издавани както на български, по този начин и на френски, само че и на доста други езици по света, стиховете на Достена Лаверн и на Аксиния Михайлова са покана за пътешестване в чувствените прерии на Душата. Магията на словото и на животрептящите цветовете от изложбата Medi-Terra, дават обещание за малко да ни пренесат надалеч, във вътрешността и нагоре, в един по-добър и по-вълнуващ свят.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР