В четири от болниците за активно лечение в Старозагорска могат

...
В четири от болниците за активно лечение в Старозагорска могат
Коментари Харесай

Четири болници в Старозагорско могат да приемат пациенти с COVID-19 

В четири от лечебните заведения за интензивно лекуване в Старозагорска могат да се обезпечат спомагателни кревати за лекуване на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние  - Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) „ Проф. доктор Ст. Киркович ” АД - Стара Загора, Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Д-р Христо Стамболски ” - Казанлък, МБАЛ „ Тракия ” ЕООД - Стара Загора, и МБАЛ - Медицински комплекс „ Свети Иван Рилски " ЕООД, клон Стара Загора. Структурите дават отговор на здравните и архитектурните условия, подсигурени са с нужната здравна инсталация и консумативи и са обезпечени с медицински личен състав.
Това е открито от инспекция в лечебните заведения за готовността им за хоспитализация на пациенти с COVID-19, която извърши през днешния ден от комисия, в която се се включиха представители на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) и Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК) в Стара Загора, лекари експерти по анестезиология и интензивно лекуване, в това число и републикански съветник по специалността.
Останалите лечебни заведения в област Стара Загора, които са избрани със заповедта на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, не могат да покрият условията на Приложение N 3 и 4 поради липса на задоволително медицински личен състав и здравна инсталация.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 14 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР