В чест на своята 100-годишнина списание Forbes публикува специално издание,

...
В чест на своята 100-годишнина списание Forbes публикува специално издание,
Коментари Харесай

Forbes: Ето ги 100-те най-велики съвременни бизнес умове

В чест на своята 100-годишнина списание Forbes разгласява особено издание, което показва есета, уроци и хрумвания за идващите 100 години от 100-те най-големи бизнес мозъци в света. Корицата на изданието е първата, употребяваща изкуствен интелект, която разрешава на читателите да поддържат връзка с намиращия се на нея Уорън Бъфет.

На корицата Бъфет държи единственото останало цяло копие на първото издадено списание Forbes от 1917 година

При правенето на листата на 100-те най-велики модерни бизнес мозъци от Forbes са търсели хора, които или са основали нещо, което е оказало дългогодишен резултат въеху света, или пък са били създатели на някаква иновация, която е напуснала рамките на тяхната сфера.

Всички участници са били помолени да вземат участие интензивно в плана, споделяйки своята мъдрост под формата на есета, съдържащи анекдоти, уроци и хрумвания.

Сред актуалните бизнес мозъци, почетени от Forbes, са имена като: Джорджо Армани, Джеф Безос, Майкъл Блумбърг, Боно, Ричард Брансън, Уорън Бъфет, Шон " Диди " Коумс, Джак Дорси, Бил Гейтс, Пол Макартни, Рупърт Мърдок, Илон Мъск, Миуча Прада, Шонда Раймс, Шерил Сандбърг, Карлос Слим, Доналд Тръмп, Тед Търнър, Опра Уинфри, Джак Уелч, Марк Закърбърг и други.

Общо 23-ма души в листата не са цветнокожи. Двадесет и петима не са американци, включително 11 азиатци. Сред най-великите модерни бизнес мозъци има 10 дами, а 11 индивида са на възраст под 50 година

Специалното издание включва фотоси от известния фотограф Мартин Шьолер, който е посетил 12 разнообразни страни и 18 разнообразни града, с цел да снима 100-те най-велики бизнес мозъци.

As Forbes turns 100, we announce the Greatest Living Business Minds https://t.co/gPJefyKW1l #ForbesAt100 pic.twitter.com/C6CjoRTSeY
— Forbes (@Forbes) September 19, 2017 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп също попада в класацията. Най-големият бизнес урок, който съм научил в живота, е същото обръщение, което насочвам и към младежите в Съединени американски щати – в никакъв случай не се отхвърляйте, се споделя в есето на Тръмп.
Мексиканецът Карлос Слим Хелу, който преди време бе най-богатият човек в света, споделя: В края на краищата си тръгваме от този свят без нищо. Предприемачите единствено краткотрайно ръководят благосъстояние. Затова се отнасяйте вярно с клиентите си, чиновниците си и тези, които ви поддържат.

Милиардерът Майкъл Блумбърг пък споделя, че е бил уволнен от Salomon Brothers през 1981 година, частично тъй като никой в капиталовата банка не се замислил изключително по отношение на концепцията му за компютъризацията на финансовите данни.

Плаках от самото начало, до момента в който карах към работа в първия ден след завръшането ми след отпуска по майчинство. Исках да работя, само че в това време ми беше мъчно да оставя сина си у дома, споделя Шерил Сандбърг, основен действен шеф на Facebоok.

Корицата на специфичното издание на Forbes, на която е Уорън Бъфет, оживява с помощта на изкуствения разсъдък. Той действа сходно на цифровия асистент Siri. Задайте въпрос на Бъфет и той ще отговори на въпроси за бизнеса, финансите или негово персонално странствуване.

Той дава отговор на въпроси от “Коя е обичаната ви инвестиция” и “Кой е най-хубавият съвет, който сте получавали " до “Коя е обичаната ви книга ”и “Кого считате за собствен наставник?” Платформата включва над 30 неповторими отговора от страна на Бъфет, които биват предоставени въз основа на заложения от читателя въпрос.

За да се докоснете до това прекарване, можете да посетите www.forbes.com/100 . След това читателите биват помолени да създадат фотография на корицата на специфичното издание на Forbes, от която се появява виртуална холограма на Бъфет.

Той по-късно дава указания по какъв начин да употребявате микрофона на своя смарт телефон, с цел да му задавате въпроси. Тази функционалност е съвместима с iPhone и устройствата с Android през браузърите Safari и Chrome, респективно.

От Forbes са си партнирали с основаната в Мумбай Fluid AI за създаване на платформата с изкуствения разсъдък.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР